12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialCod galben de GRINDINĂ şi PLOI TORENŢIALE pentru estul României. Vezi care...

Cod galben de GRINDINĂ şi PLOI TORENŢIALE pentru estul României. Vezi care sunt judeţele afectate

Meteorologii au emis, marţi, cod galben de ploi torenţiale, grindină şi vijelie pentru jumătatea de est a României, inclusv în Capitală.  Avertizarea este valabilă până miercuri, la ora 15.00.

Astfel se preconizează că vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosfericã accentuată în Moldova, Dobrogea şi în jumătatea estică a Munteniei.

Cele mai afectate vor fi judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Vaslui, Bacău, Vrancea, Galaţi, Tulcea, Constanţa, Ialomiţa, Brăila, Călăraşi, Giurgiu, Prahova, Ilfov şi municipiul Bucureşti.

În aceste regiuni se vor semnala averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce trecător vor lua aspect de vijelie şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala şi în restul teritoriului, dar pe arii mai restrânse.

În partea de sud-est a teritoriului, în după-amiaza zilei de marţi, disconfortul termic se menţine deosebit de accentuat.

De asemenea, marţi, îngtre orele 15.00 şi 16.00  jumătatea estică a judeţului Dolj, inclusiv zona municipiului Craiova, şi vestul judeţului Olt va fi afectată de intensificări de vânt ce pot lua aspecte de vijelie, descărcări electrice şi căderi de grindină. În această zonă vântul poate ajunge la viteze de 70 de kilometri la oră.

Cod galben de grindină a fost emis, marţi, până la ora 16.00 pentru sud-estul judeţului Argeş şi sud-vestul judeţului Dâmboviţa. Meteorologii spun că este posibil să cadă grindină de mici dimensiuni, să se secipitaţii pot depăşi25 de litri pe metrul pătrat.

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă