16.1 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialClujul are centură de ocolire

Clujul are centură de ocolire

Premierul Emil Boc a inaugurat centura ocolitoare a Clujului, de pe traseul Bulevardul Muncii – Apahida. “De astăzi înainte, Clujul mai scapă de o povară a traficului greu sau cu alte cuvinte ne îndreptăm spre eliminarea definitivă a coşmarului traficului greu din Cluj.

Prin darea în folosinţă a acestui tronson din centura de ocolire a Clujului, cetăţenii care locuiesc de exemplu în Someşeni pot să fie siguri că nu mai au necazurile cu traficul greu şi de aici înainte pot să doarmă liniştiţi”, a spus Boc. Estimarea autorităţilor este că pe această centură rutieră vor trece în fiecare zi între 7.000 şi 9.000 de maşini.

Centura Bulevardul Muncii – Apahida a fost inaugurată azi de premierul Emil Boc. Ea are o lungime de 5,4 kilometri şi a costat şase milioane de euro. Lucrările la centură au început în anul 2006. În momentul în care Emil Boc a demisionat din postul de primar pentru a deveni şef al Guvernului, erau deja asfaltaţi 1,6 kilometri. Aceasta este prima centură rutieră finalizată în jurul oraşului Cluj-Napoca.

“Mai există de finalizat, până în toamna acestui an, celălalt tronson al centurii – Vâlcele-Apahida, care va marca scoaterea definitivă a traficului greu din acest oraş, şi un obiectiv pe care Guvernul îl care în municipiu pentru a le reda clujenilor liniştea pe care o merită”, a adăugat premierul.

Autorităţile promit încă o centură

Structurile Ministerului Transporturilor vor finaliza, până în această toamnă, studiul de fezabilitate pentru o nouă şosea, care va uni centura rutieră Vâlcele – Apahida cu Autostrada Transilvania. Declaraţia a fost făcută, pentru www.clujtoday.ro, de către directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri, Ion Pantelimon.

El a afirmat că noua şosea va pleca din Vâlcele, acolo unde se va conecta cu centura Vâlcele – Apahida şi cu şoseaua europeană E 60, şi se va sfârşi în Ciurila, acolo unde va fi amenajat un nod rutier cu Autostrada Transilvania. Documentaţia tehnică pentru această nouă şosea ar urma să fie finalizată până la începutul lui 2012, în aşa fel încât proiectul să fie scos la licitaţie anul viitor.

Cele mai citite

Surpriză pe Wembley! Manchester United a învins-o pe rivala City și a cucerit Cupa Angliei

Manchester United a cucerit Cupa Angliei după ce s-a impus cu scorul de 2-1 în finala disputată în compania marei rivale Manchester City, pe...

nu l-a și spălat, când l-a scos din mocirlă

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Marcel Ciolacu, a explicat de ce Partidul Național Liberal (PNL), care stă drepți, de ceva...

Zelenski, din Harkovul devastat, îi îndeamnă pe Biden și Xi să participe la summitul pentru pace

Președintele Volodymyr Zelenski a făcut apel la președintele american Joe Biden și la liderul chinez Xi Jinping să participe la summitul pentru pace, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă