20.2 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialCine plăteşte taxele pentru spaţii verzi şi de linişte

Cine plăteşte taxele pentru spaţii verzi şi de linişte

Nu mulţi agenţi economici au înţeles dacă trebuie să plătească taxa pentru spaţii verzi şi taxa pentru creşterea gradului de linişte şi siguranţă în derularea activităţilor economice în staţiunea Mamaia şi Sat Vacanţă.

Reprezentanţii Serviciului Public de Impozite şi Taxe (SPIT) Constanţa au declarat că au primit numeroase întrebări în legătură cu acest subiect. Răspunsul lor este ­simplu: taxele amintite sunt datorate de către toţi contribuabilii din Staţiunea Mamaia şi Sat Vacanţă, indiferent de activitatea desfăşurată.

”Uniformizarea acestor taxe a survenit la solicitarea contribuabililor, astfel, cei care datorau taxa pentru spaţii verzi, acum datorează şi taxa pentru creşterea gradului de linişte şi siguranţă în derularea activităţilor economice şi invers. Veniturile bugetului local nu înregistrează o creştere deoarece totalul colectat din taxele mai sus-amintite nu se modifică. El doar a fost repartizat pe toată plaja de contribuabili din staţiunea Mamaia şi Sat Vacanţă”, a precizat Virginia Uzun, directorul executiv al SPIT.

Precizăm că taxa pentru creşterea gradului de linişte şi siguranţă în derularea activităţilor economice era datorată de către toţi operatorii economici, indiferent de activitatea desfăşurată în staţiunea Mamaia şi Sat Vacanţă, iar în prezent este datorată şi de contribuabilii care deţin spaţii de cazare şi anume hoteluri, moteluri, hanuri turistice, contribuabili care în trecut nu datorau această taxă decât pentru suprafeţele destinate activităţilor de alimentaţie publică şi spaţiilor comerciale.

Taxa pentru spaţii verzi era datorată numai de către hotelierii şi deţinătorii de spaţii de locuit din staţiunea Mamaia, iar în prezent este datorată şi de operatorii economici care desfăşoară activităţi în staţiunea Mamaia şi Sat Vacanţă.

Cele mai citite

Cancer ovarian: peste 70% din cazuri sunt depistate în stadii avansate

Cancerul ovarian este unul dintre cele mai mortale cancere la sexul feminin, clasându-se în primele 5 cauze de mortalitate prin cancer la femei, au...

CSA Steaua, campioană naţională la polo feminin

CSA Steaua Bucureşti a câştigat din punct de vedere matematic al şaptelea său titlu de campioană naţională la polo pe apă feminin, după ce...

Dan Podaru o invită pe Clotilde Armand la o dezbatere publică

Edilul in functie al sectorului 1, Clotilde Armand, se ascunde in spatele acuzatiilor și evita dezbaterile reale cu contracandidatii sai, susține Dan Podaru, propunerea...
Ultima oră
Pe aceeași temă