32 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialCinci persoane anchetate pentru o evaziune fiscală de peste 500.000 euro

Cinci persoane anchetate pentru o evaziune fiscală de peste 500.000 euro

Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa cercetează cinci persoane şi două firme, pentru tranzacţii cu mii de tone de combustibil care nu au fost înregistrate în evidenţele contabile, ceea ce a dus la un prejudiciu pentru bugetul de stat de peste 500.000 de euro, informează Parchetul General.

Biroul de Informare şi Relaţii cu Presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie arată, într-un comunicat remis miercuri NewsIn, că procurorii Parchetului Constanţa îi cercetează pe George Guliu, Radu Nemeş, Andrei Szucs, Attila Şandor Kiss şi Alexandru Iosif Gulya, dar şi două societăţi comerciale, SC Excella Rel Grup SRL şi SC Enviro Invest SRL, pentru evaziune fiscală.

Din probele administrate până în acest moment, George Guliu şi Radu Nemeş sunt acuzaţi că, în numele firmei SC Excella Real Grup SRL, au efectuat o serie de tranzacţii comerciale cu mii de tone de combustibil fără înregistrarea veniturilor în evidenţele contabile ale societăţii, atestând în mod nereal faptul că ar fi achiziţionat combustibil de la SC Enviro Invest SRL, reprezentată de Andrei Szucs, Attila Şandor Kiss şi Alexandru Iosif Gulya.

Totodată, Andrei Szucs este cercetat şi pentru că, în perioada 17 decembrie 2008 – 24 martie 2009, în calitate de asociat unic şi administrator al SC Enviro Invest SRL, a livrat circa 50.000 de tone de “păcură neconformă” către o altă societate comercială, fără a evidenţia în actele contabile ori în alte documente legale ale societăţii, operaţiunile comerciale efectuate şi veniturile realizate.

Prejudiciul adus bugetului consolidat al statului a fost de peste 500.000 de euro, potrivit anchetatorilor.

În vederea recuperării prejudiciului, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au pus sechestru asupra unei cantităţi de 2.071.800 kg de motorină euro 5, care în parte a fost valorificată, fiind virată la bugetul de stat suma de 2.341.680 de lei. Totodată, a fost indisponibilizată suma de 2.321.852 de lei, ca măsură asiguratorie procesual penală dispusă în scopul recuperării prejudiciului cauzat bugetului de stat.

Cele mai citite

Coldplay lansează album nou în luna octombrie

Trupa Coldplay a dezvăluit planurile de a lansa cel de-al 10-lea album de studio, intitulat "Music of the Spheres", în luna octombrie. Aceasta va...

Record de îndatorare pentru Statul Român. Datoria publică a crescut în martie la 845 miliarde lei

Datoria publică a crescut în martie cu 3,8 miliarde de lei și a atins nivelul record de 845,1 miliarde lei, potrivit datelor Ministerului Finanțelor. Cu...

Portughezul Antonio Costa ar putea fi următorul șef al Consiliului European

Portughezul Antonio Costa a obținut de mult timp sprijin în rândul colegilor europeni pentru a deveni președintele Consiliului European, sperând că abilitățile sale de...
Ultima oră
Pe aceeași temă