12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialCinci contrabandişti de ţigări reţinuţi, ieri noapte, cu 12 focuri de armă...

Cinci contrabandişti de ţigări reţinuţi, ieri noapte, cu 12 focuri de armă la Vatra Moldovitei

Într-o autoutilitară care avea ca antemergător un jeep, au fost descoperite 17.000 de pachete de ţigări plecaţi în urmărirea contrabandiştilor, poliţiştii au tras nu mai puţin de 12 focuri de armă

În noaptea de miercuri spre joi,  în jurul orei 03.30, un echipaj de siguranţă publică din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr.14 Vama, în timp ce patrula pe raza localităţii Valea Stânii, din comuna Vatra Moldoviţei, pe DN 17A, a observat că din sens opus – dinspre comuna Moldoviţa cobora o autoutilitară suspectă.  Poliţiştii au efectuat semnalul regulamentar pentru oprire, însă autoutilitara şi-a continuat deplasarea.  Agenţii au plecat în urmărirea acesteia, cu semnalele acustice şi luminoase în funcţiune. În timpul urmăririi, poliţiştii au folosit armamentul din dotare, executând opt focuri de avertisment în plan vertical. Întrucât autoturismul urmărit nu a oprit nici după efectuarea focurilor de armă, s-a dispus constituirea unui blocaj pe DN 17A, în zona Trei Movile, între Vatra Moldoviţei şi Sadova.
Echipajul de poliţie ce efectua blocajul a tras alte patru focuri de avertisment în plan vertical, somându-i pe pasagerii din autoutilitară să oprească. La scurt timp, în locul respectiv a ajuns şi un autoturism de teren, care a oprit de asemenea, dovendindu-se că acesta era de fapt antemergătorul autoutilitarei încărcate cu ţigări.  Pasagerii ambelor autovehicule au fost imobilizaţi şi încătuşaţi.
La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă, care din primele verificări efectuate a stabilit că în interiorul autoutilitarei, ce era condusă de Angela Băncescu, de 24 ani, din oraşul Siret şi în care se mai afla Gheorghe Florin Topală, de 21 ani, din comuna Muşeniţa, se aflau circa 30 colete cu ţigări de contrabandă. În autoturismul de teren ce însoţea autoutilitara, era condus de Viorel Băncescu, soţul Angelei, de 31 ani şi în care se mai aflau {tefan Fănică Botnariu, de 21 ani, ambii din comuna Muşeniţa precum şi Andreea Gheghea, de 22 ani, din municipiul Botoşani, nu au fost găsite colete sau alte bunuri suspecte.

Cele două autovehicule au fost conduse la sediul Poliţiei municipiului Câmpulung Moldovenesc, iar în urma cercetărilor s-a constatat că în autoutilitară se aflau 17.000 pachete de ţigări cu o valoare de piaţă de circa 170.000 lei, urmând ca provenienţa şi prejudiciul exact să fie stabilite ulterior.

În urma probelor administrate, s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de Angela Băncescu şi Gheorghe Topală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar faţă de cele trei persoane din autoturismul de teren sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la contrabandă. Totodată, faţă de Viorel Băncescu, şoferul autovehiculului de teren se efectuează cercetări şi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de favorizarea infractorului. Cei cinci suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore.
Potrivit procurorilor, ţigările aparţineau familiei Angela şi Viorel Băncescu, ceilalţi trei îndeplinind rolul de cărăuşi, care au luat ţigările de la ucraineni şi le-au adus până la Izvoarele Sucevei, de unde au fost încărcate în autoutilitara soţilor Băncescu. Viorel Băncescu a pornit înainte cu jeep-ul, ca antemergător iar soţia lui, Angela Băncescu venea din urmă, cu microbuzul încărcat cu ţigări. Aseară, în jurul orei 19.00, cei cinci reţinuţi au fost prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă