12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialCinci centimetri de zăpadă la cota 1.700

Cinci centimetri de zăpadă la cota 1.700

În staţiunea montană Parâng din Valea Jiului a nins în acest week-end şi vântul a suflat cu putere, la cota 1.700 stratul de zăpadă fiind de aproximativ cinci centimetri, iar pe Parângul Mic, la peste 2.000 de metri, se poate schia “cu lejeritate”, transmite Mediafax.

Potrivit cabanierilor, vremea a fost, sâmbătă, extrem de capricioasă, iar temperaturile au scăzut foarte mult, a început să ningă cu putere, dar şi să sufle vântul foarte puternic.

Şeful Salvamont Parâng, Dumitru Bârlida, a declarat, duminică, pentru Mediafax, că în Parâng stratul de zăpadă depus sâmbătă a ajuns la circa cinci centimetri.

“Stratul de zăpadă este de aproximativ cinci centimetri la cota 1700. Mai sus a nins, dar a fost viscol, aşa că zăpada a fost împrăştiată. A viscolit puternic în cursul zilei de sâmbătă”, a declarat Dumitru Bârlida, şeful Salvamont Parâng.

Acesta a mai precizat că în cursul zilei de duminică vremea la munte s-a îmbunătăţit.

Potrivit sursei citate în masiv, pe Parângul Mic, se poate schia “cu lejeritate” încă, mai ales că “zăpada a îngheţat”.

“Se mai poate schia cu lejeritate la cota 2000, pe Parângul Mic”, a mai spus Bârlida. În pofida stratului de zăpadă aşternut, staţiunea a fost goală.

Singurii care au urcat la munte, în acest week-end, au fost câţiva cabanieri şi cei de la Salvamont şi Jandarmeria Montană. În plus, în Parâng, potrivit salvamontiştilor, duminică erau cinci turişti.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă