39.3 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăSpecialChișinău: Nicolae Timofti a desemnat un premier interimar

Chișinău: Nicolae Timofti a desemnat un premier interimar

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, l-a desemnat, vineri, în funcția de prim-ministru interimar pe vicepremierul liberal Gheorghe Brega, după ce guvernul condus de liberal-democratul Valeriu Streleț a fost demis, joi, de parlamentul de la Chișinău, scrie Agerpres. 

Gheorghe Brega a declarat, potrivit Radio Chișinău, că prioritatea pentru Republica Moldova este acum formarea, cât mai rapid posibil, a unui guvern proeuropean.

Anterior, în presa de la Chișinău a fost vehiculat numele vicepremierului pentru reintegrare Victor Osipov pentru ocuparea funcției de prim-ministru interimar.

Valeriu Streleț a refuzat să asigure interimatul funcției de prim-ministru, el prezentându-și vineri demisia președintelui, așa cum prevede Constituția Republicii Moldova.

Guvernul condus de Valeriu Streleț a fost demis joi, în urma unei moțiuni de cenzură inițiate de socialiști și de comuniști și susținute de Partidul Democrat, una din formațiunile aflate la putere, într-un moment în care tensiunile din alianța proeuropeană fuseseră amplificate de arestarea fostului premier Vlad Filat.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă