19.7 C
Bucharest
Monday, 25 September 2023
HomeSpecialChina construiește în RUSIA un tren ultrarapid, capabil să atingă 400 de...

China construiește în RUSIA un tren ultrarapid, capabil să atingă 400 de kilometri pe oră

China va construi pe teritoriul Rusiei o viitoare generație de trenuri de mare viteză, capabile să atingă 400 de kilometri pe oră. Proiectul comun ruso-chinez a fost anunțat de publicația China Daily și reluat de agenția rusă Sputnik.

Trenurile ultrarapide vor circula între orașele Moscova și Kazan, pe o distanță de 770 de kilometri.  Acest traseu, care e parcurs de trenurile actuale în 12 ore, va fi parcurs de trenurile chinezești în numai trei ore și jumătate.

Beneficiarul proiectului vor fi Căile Ferate ale Rusiei, iar costul lui total va depăși 15 miliarde de dolari. Din această sumă, China va oferi Rusiei, sub forma unui împrumut, 6 miliarde de dolari.

Viitoarele garnituri feroviare vor avea un ecartament reglabil, care le va permite să circule în China, în Rusia și în alte state europene.

Rusia a lansat ideea acestui proiect în anul 2009. China a confirmat interesul de a participa în anul 2014 și a propus ca viitoarea magistrală ultrarapidă să ajungă în Asia până la Beijing,  iar în Europa – spre vest. China a sugerat ca, spre Occident, punctul terminus al viitoarei magistrale feroviare să fie Londra.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Care sunt principalele trăsături de personalitate ale nativilor din zodia Balanță

 Iată câteva dintre principalele trăsături de personalitate ale celor născuți sub semnul Balanței:Diplomație și Tact:Balanțele sunt renumite pentru abilitatea lor de a media...

Război în Ucraina – Ziua 579 – Britanicii ajută Ucraina să demineze teritoriile. Polonia se implică pentru găsirea de noi rute pentru cereale

UPDATE 04:00 - Britanicii antrenează ingineri ucraineniEchipele militare britanice de eliminare a bombelor şi minelor antrenează ingineri ucraineni pentru a curăţa câmpurile minate,...

Care sunt principalele trăsături de personalitate ale nativilor din zodia Balanță

 Iată câteva dintre principalele trăsături de personalitate ale celor născuți sub semnul Balanței:Diplomație și Tact:Balanțele sunt renumite pentru abilitatea lor de a media...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies