18.4 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialChevrolet, vânzări RECORD la nivel mondial după primele trei luni

Chevrolet, vânzări RECORD la nivel mondial după primele trei luni

Chevrolet a anunţat vânzări record pentru al zecelea trimestru consecutiv, o premieră pentru producătorul american. În primele trei luni ale lui 2013 Chevrolet a vândut 1,18 milioane maşini la nivel mondial.

Cele mai importante 5 pieţe pentru Chevrolet sunt: SUA (469.000 unităţi, cu 4,8% mai mult decât perioada similară a anului trecut), China (165.000), Brazilia (141.000), Mexic (44.000) şi Argentina (37.000). Criza din Europa face ca UE să se afle în coada clasamentului, cu doar 31.804 unităţi vândute, o scădere de 35,3% faţă de primul trimestru al anului 2012.

General Motors (GM), compania-mamă a lui Chevrolet, a depăşit grupul german Volkswagen după primele trei luni, conform Washington Post. GM a încheiat anul 2012 tot în faţa grupului Volkswagen cu 9,29 milioane maşini vândute la nivel mondial, faţă de cele 9,1 milioane ale nemţilor.

Vânzările record ale Chevrolet se bazează pe succesul pe care îl are sedanul Cruze la nivel mondial, acesta fiind vândut în nu mai puţin de 2 milioane unităţi de la lansarea sa, din 2009 şi până acum. Vânzările Chevrolet ar putea creşte în continuare, ajutate de lansarea pe piaţă a unor modele precum: Corvette Stingray, Impala, Silverado, Spin, Trax şi Colorado, unele dintre ele disponibile şi în Europa.

Totuşi cea mai mare creştere din grupul General Motors a avut-o Cadillac, vânzările sale urcându cu 73% faţă de primul trimestru al lui 2012. Având în vedere situaţia economică a Europei, dar şi scăderea pieţei auto din Germania, Volkswagen este foarte probabil să nu depăşească vânzările GM nici în 2013. Ambii producători luptă în prezent pentru detronarea Toyota din poziţia de lider mondial, japonezii având în 2012 vânzări de 9,7 milioane de maşini.

Vezi şi Daimler se retrage din industria aeronautică! Ultimele acţiuni vândute pentru 2,2 miliarde euro

Cele mai citite

Jungla urbană a primăriței Clotilde Armand. Defrișare nocturnă la comandă în zona Piața Domenii-Cașin (Video)

În zona centrală a Sectorul 1, condus încă de primărița USR, Clotilde Armand, mai exact la câțiva pași de Biserica Cașin, se „toaletează”...

Atalanta Bergamo a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0) în finala Europa League

Atalanta Bergamo a cucerit trofeul Europa League la fotbal, după ce a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0), miercuri seara, pe...

Mai mult de 140 de persoane ale zborului Singapore Airlines în care o persoană a murit au aterizat în Singapore

Peste 140 de pasageri și membri ai echipajului zborului Singapore Airlines în care o persoană a murit în timpul unor turbulențe puternice, au ajuns,...
Ultima oră
Pe aceeași temă