17.9 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialChevrolet Trax – punctaj maxim la Euro NCAP

Chevrolet Trax – punctaj maxim la Euro NCAP

Noul SUV de mici dimensiuni Chevrolet Trax a primit punctajul maxim de cinci stele din partea organizaţiei independente Euro NCAP (European New Car Assessment Program), care a făcut astăzi publice cele mai recente rezultate ale testelor. Trax este al şaptelea model Chevrolet care primeşte punctajul maxim din partea Euro NCAP, alăturându-se autovehiculelor Aveo, Volt, Cruze, Orlando, Malibu şi Captiva.

În ciuda evaluării modelului Trax conform noilor protocoale mai riguroase ale Euro NCAP din 2013, acesta s-a dovedit a fi unul dintre cele mai sigure autovehicule din segmentul său.

„Designul exterior impunător şi robust al modelului Trax reflectă nivelul înalt de siguranţă pe care îl oferă. Siguranţa este, printre altele, unul din principalele criterii în funcţie de care clienţii aleg un autovehicul sau altul în cadrul segmentului SUV. Suntem mândri de punctajul de cinci stele obţinut în cadrul testelor NCAP, un rezultat care se ridică la aşteptările pe care clienţii le au de la noul nostru SUV de mici dimensiuni, Chevrolet Trax”, a declarat Susan Docherty, preşedinte şi director general al Chevrolet şi Cadillac Europe.

Trax a obţinut un rezultat excelent de 94% din punctajul maxim posibil la categoria protecţia adulţilor din cadrul testelor de siguranţă Euro NCAP. Modelul Trax a primit, printre altele, punctajul maxim la testul de impact lateral, asigurând o protecţie optimă, pentru toate zonele corpului. La categoria protecţia copiilor, Chevrolet Trax a obţinut un punctaj favo-rabil la testul de impact lateral şi instalarea sistemelor de reţinere a copiilor.

În ceea ce priveşte categoria protecţia pietonilor, Euro NCAP a decis că bara de protecţie a modelului Trax asigură un nivel ridicat de protecţie generală a pietonilor, acordându-i punctajul maxim în acest sens.

La categoria sisteme de asistenţă pentru siguranţă, echipamentele de siguranţă din dotarea standard a modelului Trax – cum ar fi sistemul de control electronic al stabilităţii şi asistentul pentru limitarea vitezei – a îndeplinit cerinţele de testare ale Euro NCAP.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă