16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialChestorul Popa: Nu se face cercetarea la faţa locului până nu avem...

Chestorul Popa: Nu se face cercetarea la faţa locului până nu avem certitudinea că nu mai e risc

Chestorul Liviu Popa, şeful Poliţiei Române, a declarat, duminică seară, că nu se va intra în spaţiul unde au avut loc exploziile la Sighetul Marmaţiei până nu există certitudinea că nu mai este vreun risc, echipele de criminalişti şi specialişti în gaze fiind pregătite pentru investigaţii, potrivit Mediafax.

 

Potrivit chestorului Popa, specialişti ai unei firme de distribuţie de gaze “sunt în zonă pentru a reduce concentraţia de gaze la 4,5”, iar din evaluările la faţa locului s-a identificat problema de la faţa locului, astfel că locuitorii nu trebuie să fie în panică.

Un procuror şef, prezent la conferinţa de presă de la Poliţia Sighetul Marmaţiei, a anunţat că în curând investigaţiile vor fi preluate de către Parchetul Tribunalului Maramureş, făcîndu-se cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, distrugere şi la legea protecţiei muncii, întrucât a doua explozie s-a produs când erau în local angajaţii de la ISU, ai Poliţiei, de la Gaze, care vroiau să investigheze modul cum s-a produs deflagraţia de sâmbătă spre duminică, la ora 0.56.

Chestorul Popa a precizat că discoteca unde a avut loc exploziile nu era conectată la reţeaua de gaze.

La rândul său, procurorul şef a spus că de la sediul societăţii care distribuie gaz în Sighetul Marmaţiei sunt ridicate documente, pentru a fi verificate contractele de furnizare a gazelor pe cele două magistrale.

Şeful Poliţiei Române a amintit faptul că în cele două explozii 21 de persoane au fost rănite, 17 fiind spitalizate.

Cinsprezece dintre victime sunt în spitalele de Arşi (11) şi Floreasca (patru) din Capitală, o altă victimă se află în Spitalul din Sighetul Marmaţiei, iar alta la Spitalul din Baia Mare.

Cele mai citite

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

Echilibrul perfect: cum să îmbini mobilierul vintage cu designul modern

În ultimii ani, o tendință care a câștigat teren în designul interior este combinarea mobilierului vintage cu designul modern. Acest amestec neconvențional de stiluri...

Controverse legate de camere video în sălile de clasă ale școlilor

Reprezentanții profesorilor se opun proiectului prin care Guvernul vrea să impună instalarea camerelor video de supraveghere în sălile de curs ale școlilor. În data de...
Ultima oră
Pe aceeași temă