19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialChemați ambulanța pentru Dragnea și Grindeanu! | OPINIE

Chemați ambulanța pentru Dragnea și Grindeanu! | OPINIE

Criza ambulanțelor“ ne-a pus în fața unei ticăloșii insuportabile: bugetarea a zero lei pentru mașini de Salvare, deși în Programul de Guvernare figurau 1.100 de ambulanțe!

Ascunse o vreme, tensiunile au ieșit la suprafață printr-un avertisment violent al lui Raed Arafat: „SMURD este sabotat de Ministerul Sănătății. Nu putem cumpăra ambulanțe noi. Situația începe să pună viața pacienților în pericol“.

Stop! SMURD funcționează în cadrul Ministerului Admi­nistrației și Internelor. Nu exis­tă vreo dovadă că respectivul minister ar fi fost externalizat. Până una-alta, el face parte din același guvern ca și incri­minatul Minister al Sănătății. Ambii miniștri, Carmen Dan și Florian Bodog, sunt PSD-iști. Stau la aceeași masă în ședința de guvern, avându-l în capul mesei pe un alt PSD-ist, Sorin Grindeanu.

Așadar, niciun tehnocrat nu și-a băgat coada în Salvările lui Arafat, nici Soros n-a fost văzut prin zonă. Totul este afacere PSD sută la sută, cu o firavă asistență ALDE. Și atunci, de ce s-au luat la harță Arafat și Bodog, în văzul lumii, pe o temă atât de sensibilă?

Situația pare să-l fi năucit și pe premierul Sorin Grindeanu. Acesta a făcut o declarație ului­toare: „Pe buget nu există finanțare pentru achiziția de ambulanțe. (…) Ne interesează cum găsim sursa bugetară pentru achiziția acestor ambulanțe. (…) O să fie o rectificare pe parcursul verii, undeva în august. E normal să facem această rectificare, astfel încât poate vom reuși să găsim și sursa de finanțare pentru ambulanțe“.

Brrrrr! Prim-ministrul țării spune că în buget nu există nicio lețcaie pentru a cumpăra ambulanțe. Pe partea cealaltă, ayatollahul PSD, Liviu Dragnea, stă toată ziua cu Programul de Guvernare în gură. Programul de Guvernare în sus, Programul de Guvernare în jos, nicio abatere de la Programul de Guvernare!

Daaaaa? Bun! Haideți să vedem ce spune Programul de Guvernare, în care șase pa­gini (71-76) sunt alocate capitolului „Politici în domeniul sănătății“. Mergem repede să vedem dacă scrie ceva despre Salvări. Iată! La pagina 71, în subcapitolul „Măsuri“, este punctată măsura numărul 4: „Dezvoltarea capacității de răspuns pentru Serviciile de Ambulanță și SMURD prin Programul Național de Dotare cu Ambulanțe“. Asta se poate rezolva prin „înlocuirea treptată a parcului actual de ambulanțe“, astfel încât să existe „o ambulanță pentru fiecare comună“.

În România sunt aproape 3.000 de comune și 326 de orașe; deci, conform Programului de Guvernare al PSD, ar trebui să avem peste 5.000 de ambulanțe (dat fiind că orașele mari au nevoie de zeci de ambulanțe fiecare, iar Bucureștiul – de peste 400).

În prezent, în România funcționează circa 1.000 de ambulanțe. Pentru a respecta la virgulă Programul de Guvernare al PSD – așa cum pre­tinde ayatollahul Dragnea că se va întâmpla –, ar mai fi nevoie de exact 4.400 de ambulanțe noi. Cum Programul de Guvernare se întinde pe patru ani (2017-2020), rezultă că în fiecare an ar trebui cumpărate câte 1.100 de ambulanțe. Mai multe decât avem în prezent!

Șocul este total: așadar, Programul de Guvernare al PSD prevede achiziționarea a 1.100 de ambulanțe în 2017, iar bugetul de stat aprobat de majoritatea PSD-ALDE pentru anul 2017 nu prevede bani nici măcar pentru o singură ambulanță! Nu 500, nu 100, nu 10 – zero!

De altfel, Raed Arafat trăgea un semnal de alarmă de la sfârșitul lunii decembrie 2016, când încă nu fusese moșit Guvernul Grindeanu. Zicea Arafat așa: „Cât despre cele 3.000 de ambulanțe, una în fiecare comună, trebuie să spun că cei care au propus o astfel de soluție decidenților politici au făcut acest lucru fără a lua în considerare mai multe aspecte. În primul rând, dacă vorbim de 3.000 de ambulanțe în comune, deci suplimentare, înseamnă personal suplimentar, va trebui să angajăm un număr de 30.000 de persoane noi la serviciile de ambulanță – 15.000 de ambulanțieri și 15.000 de asistenți, pe consi­derentul că pentru fiecare post permanent trebuie 5 persoane ca să acopere și concediile, și să asigure o activitate continuă. De unde vom angaja 15.000 de asistenți ca să deservească cele 3.000 de ambulanțe? Și de unde cei 15.000 de ambulanțieri?

Și cum îi instruim într-un timp atât de scurt ca să lucreze pe ambulanțe? Și ce facem cu înlocuirea parcului actual de ambulanțe din municipii, orașe și comune, unde avem deja stații și echipaje? Acest proiect ar însemna că ne vor trebui în jur de 1.400 de ambulanțe ca să înlocuim ce avem învechit, la care să adăugăm 3.000 de ambulanțe suplimentare, în total 4.400 de ambulanțe, la care să suplimentăm personalul ambulanței de la 12.000, cât este actualmente, la 42.000! Aceste propuneri sunt nerealizabile și pot duce la cheltuieli total nejustificate, pentru că nu este realmente nevoie de un astfel de număr de ambulanțe în România“.

Programul „o ambulanță în fiecare comună“ este, evident, o nebunie. Dar realitatea „nicio ambulanță cumpărată în 2017“ este o crimă! Guvernul-de-șobolani are bani pentru toate țepele, nu însă și pentru ambulanțe. Mărețul Program de Guvernare împarte cu dărnicie miliarde de euro pentru: Institutul Revoluției Române (sinecura lui Ion Iliescu); Institutul Levantului (sinecura lui Emil Constantinescu); plimbările „principelui“ Duda prin lumea largă; bonusurile doctorilor plagiatori (și nu la medici mă refer); academiile de impostori (ex.: cele înființate de Genera­lul Izmană); fluturași de plastic și panseluțe la suprapreț; finanțarea mascată a televiziu­nilor obediente; firmele unor ciumeți din partidul-stat; ONG-uri cu pedigree PSD-ist; limuzinele găștii lui Dragnea; subvenționarea afacerilor de familie; dezmățul parlamentarilor. Și multe, multe altele.

Dacă vom lua la puricat Programul de Guvernare, vom găsi multe alte asemenea nimicnicii. Vorbele frumoase din momeala electorală sunt spulberate de o realitate cruntă: 28 de copii morți de rujeolă, dintre care doi în ultima săptămână; criza medicamentelor și a vaccinurilor; corupția din spitale, gestionată de managerii impuși de PSD; subfinanțarea spitalelor etc.În Programul de Guvernare nu scrie nicăieri că o maternitate (fie ea cea din Fălticeni) va fi închisă, la câteva zile după inaugurarea cu fast (și cu ministrul Bodog de față), din cauza bacteriilor! Și nici că incubatoarele pentru bebeluși vor fi transportate cu tractorul de la Salubritate, în remorca obișnuită să care gunoaie!

P.S.: „Lângă oaie găsești o frunză, lângă frunză nu poți să găsești o oaie“ (Petre Daea, ministrul Agriculturii). Eu aș spune așa: lângă un prost găsești un alt prost, lângă un ticălos găsești mulți alți ticăloși. În Guvernul PSD-ALDE.  

 

Cele mai citite

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă