22.4 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialCentru comun pentru „Urgenţele" din Cluj

Centru comun pentru „Urgenţele” din Cluj

Autorităţile judeţene vor construi un centru în care vor fi preluate toate apelurile de urgenţă, iar timpul de intervenţie va fi scurtat chiar şi cu două minute.

 

În următoarele 24 de luni, la Cluj ar trebui să funcţioneze un Centru Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiilor şi a Dispeceratului Integrat. Acesta va fi amplasat în clădirea Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), iar rolul acestuia va fi de „colectare” a tuturor apelurilor de urgenţă şi de reacţionare a echipajelor de intervenţie într-un timp mult mai scurt. În acest centru vor fi adunate atât Pompierii, SMURD-ul şi Ambulanţa, cât şi Poliţia şi Jandarmeria, iar în funcţie de caz fiecare echipaj în parte va pleca în misiune.

Timpul, adversarul principal

„Noi luptăm doar cu timpul, cu nimic altceva. Prin apariţia acestui dispecerat integrat timpul de intervenţie se poate scurta chiar şi cu două minute. Aici va fi un adevărat centru nervos, va funcţiona independent, aici se vor lua toate deciziile şi se va lucra 24 de ore din 24″, a declarat şeful ISU Cluj, Vasile Şomlea. Investiţia în noul centru este susţinută de către Consiliul Judeţean Cluj şi are o valoare totală de de 677.700 de lei. În acest an vor fi alocaţi 275.000, iar diferenţa va fi plătită în 2013. Execuţia lucrărilor a început săptămâna trecută, iar termenul de finalizare este de maxim 24 de luni.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Consilier PSD sub control judiciar pentru fraudă cu fonduri europene

În dimineața zilei de vineri, în jurul orei 04:00, procurorii Direcției Generale Anticorupție (DGA) Buzău, sprijiniți de trupele speciale ale IPJ Buzău, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă