16.1 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialCele mai ecologice hoteluri din lume

Cele mai ecologice hoteluri din lume

De la hoteluri la înălţime în avioane, la pensiuni liniştite sau hoteluri construite din materiale industriale reciclate, există numeroase opţiuni de cazare ecologice foarte interesante în lume. Iată topul hotelurilor şi hostelurilor eco din lume, realizat de www.inhabitat.com.

Pensiunea Jumbo din Stockholm, Suedia

Pensiunea Jumbo, construită în interiorul unui avion, este în topul hotelurilor ecologice. Aparatul Boeing 747-200 a parcurs zeci de mii de kilometri pe parcursul anilor de serviciu, dar după ce a fost scos din funcţiune a fost transformat într-o pensiune. Are acum mai multe camere de 6 metri pătraţi fiecare, iar unii turişti pot avea norocul să doarmă chiar în cabina de pilotaj. Interioarele sunt decorate într-un stil scandinav simplu şi modern îmbinat cu designul original al avionului.

Pensiunea ecologica Gyreum din County Sligo, Irlanda

Pensiunea Gyreum, finalistă la premiile LAMA pentru cea mai prietenoasă construcţie cu mediul, este prima pensiune din Europa care urmează să primească eticheta ecologică a Uniunii Europene. Acesta clădire circulară cu diametrul de 30 de metri este pe jumătate îngropată în pământul din Comitatul Sligo şi a fost construită din resurse regenerabile. În plus, pensiunea utilizează energia solară şi eoliană. Deşi pune la dispoziţia turiştilor camere simple, decorul în care este plasată este impresionat. Clădirea este aliniată la mişcările solare şi este înconjurată de monumente megalitice.

Three Camel Lodge din Ulaanbaatar, Mongolia

Pensiunea Three Camel Lodge este un complex ecologic în mijlocul deşertului Gobi, care protejează mediul înconjurător şi bogăţiile culturale. Turiştii sunt cazaţi în iurte, locuinţe tradiţionale mongole care se aseamănă cu nişte corturi. Pentru a sprijini eforturile populaţiei indigene de a păstra flora şi fauna deşertului Gobi, această pensiune reciclează deşeurile organice şi le utilizează ca îngrăşământ în exploataţiile agricole locale. În plus, colaborează cu fermierii locali pentru a creşte pui, porci şi vite. Proprietarii pensiunii au lansat, de asemenea, un program de lucru cu localnicii şi cu întreprinderile mici intitulat “Nu plasticelor în deşertul Gobi”, pentru a încuraja utilizarea pungilor de pânză.

Hotelul De Vrouwe van Stavoren din Stavoren, Olanda

Incredibilul hotel olandez construit din butoaie de vin este unul dintre cele mai interesante locuri din Europa. Hotelul De Vrouwe van Stavoren, construit din patru butoaie imense de vin, este o alegere bună pentru o vacanţa de câteva zile, de unde să te întorci cu o poveste grozavă de spus prietenilor. Butoaiele de vin, care înainte erau umplute cu 14.500 de litri de Beaujolais franţuzesc, au fost transportate din Elveţia în Olanda şi au fost transformate în camerele unui hotel inedit. Fiecare butoi găzduieşte acum o cameră modestă de două persoane cu facilităţi standard, un o cameră de zi şi chiar o baie ataşată. Butoaiele din stejar vechi au devenit camere excelente deoarece sunt închise etanş si sunt foarte rezistente. Dacă ajungi în Olanda, nu rata oportunitatea de a te lăuda prietenilor tăi că ai dormit într-un butoi de vin.

 Hotelul Travelodge din Uxbridge, Marea Britanie

Hotelul Travelodge a fost deschis recent in Uxbridge şi este construit în întregime din containere  prefabricate de transport maritim. Construcţia hotelului a necesitat 86 de containere de diferite dimensiuni care au fost transformate în dormitoare şi asamblate la faţa locului. În containere au fost decupate ferestre, iar exterioul clădirii a fost placat cu polistiren astfel încât arată ca orice alt hotel. Nici interioarele celor 120 de camerelor nu se disting cu nimc de cele obisnuite. Constructorul hotelului, Verbus Sisteme, estimează că acest proces de construcţie modulară, prin montajul containerelor fără sudură, este cu 40-60% mai rapid decât metodele tradiţionale de construcţie şi reduce deşeurile în proporţie de 70%. În plus, nu este nevoie de muncitori specializaţi, ceea ce ajută la reducerea costurilor. 

Trebuie menţionat în acest top şi viitorul hotel Oil Rig Platform Resort and Spa. Hotelul a fost proiectat de arhitecţii firmei Morrid Architects, câştigătorii compeţiei de design “Inovaţie radicală în ospitalitate”. Noul design inteligent va utiliza instalaţiile de foraj, un simbol cunoscut al energiei murdare şi le va reinventa ca să fie alimentate de surse de energie regenerabile.

Alexandra Jeles
Alexandra Jeleshttp://alexandra-jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

Generația de Aur, ultima victorie, cu o Selecționată mondială a Stelelor: 3-2

Tricolorii au învins cu 3-2 echipa Legendelor Lumii (World Stars), pregătită de Jose Mourinho, potrivit rador.ro. Tricolorii au învins cu 3-2 echipa Legendelor Lumii (World...

Sibiu: S-a răsturnat cu ATV-ul pe un drum forestier și a murit

Un bărbat în vârstă de 58 de ani a decedat, duminică, după ce s-a răsturnat cu ATV-ul pe drumul forestier Rășinari - Valea Caselor...

GALERIE FOTO. Renee Gracie a devenit subiect de documentar

Renee Gracie, australianca devenită multimilionară după ce a abandonat sporturile cu motor în favoarea realizării de filmulețe deocheate pe OnlyFans a ajuns subiect de...
Ultima oră
Pe aceeași temă