7 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021
AcasăSpecialCele mai ciudate legi din SUA

Cele mai ciudate legi din SUA

Legile sunt norme obligatorii, aparate de puterea de Stat, prin care este garantata insasi functionarea societatii si armonizarea relatiilor dintre oameni. De asemenea, legile duc la crearea unui cadru relativ de siguranta si dezvoltare. Ce se intampla insa cand dogma religioasa, absurdul situatiei, superstitiile si ridicolul sunt amestecate in textul de lege? Un scurt, dar edificator periplu printre cele mai stranii legi din Statele Unite, culese de Discovery, aflate in vigoare, ofera un raspuns mai mult decat evident in privinta gradului de evolutie si maturitate al speciei Homo sapiens in pragul mileniul trei… (In ciuda aparentelor, acest articol NU este o pacaleala).

1. In Florida, este interzis orice act sexual cu un porc spinos.

2. In Texas, porcii care fac sex in apropierea oricarui aeroport incalca o lege inca in vigoare care-i incrimineaza direct pentru astfel de fapte.

3. In orasul Alexandria – Minneapolis exista o hotarare legala care-i interzice oricarui barbat caruia-i miroase gura a peste, usturoi sau ceapa, sa aiba vreun contact sexual cu o femeie.

4. In Carolina de Nord este interzis de lege sa injuri in prezenta… mortilor.

5. Legile statului Ohio pedepsesc cu inchisoarea pe oricine incearca sa imbete un peste.

6. In Florida, daca o femeie nemaritata sare cu parasuta in zilele de sambata, acesta ajunge invariabil la inchisoare.

7. In Vermont, pentru orice femeie care vrea sa poarte o proteza dentara, este nevoie de acordul scris si semnat al sotului acesteia.

8. In Iowa, daca un barbat saruta o femeie mai mult de 5 minute neintrerupte, fapta se considera infractiune, iar barbatul patimas risca inchisoarea.

9. In orasul Eureka din Nevada, legea interzice ca un barbat cu mustata sa sarute o femeie.

10. Orasul St. Louis din Missouri are in vigoare o lege conform careia este interzis ca un barbat sa salveze o femeie aflata in pericol, daca aceasta este imbracata in pijama.

11. In Oklahoma, orice persoana care se stramba in mod voit la un caine ajunge la inchisoare sub invinuirea de agresiune asupra celui mai bun prieten al omului.

Cele mai citite

Hala Obor funcționează după ce i-a fost suspendată activitatea

O parte din Hala Obor a fost redeschisă, la câteva zile, după ce inspectorii ANPC au decis că trebuie suspendată activitatea din cauza a...

Reguli noi la Târgul de Crăciun din București

Programul la Târgul de Crăciun din Piața Universității din București a fost modificat din cauza restricțiilor impuse de Guvern. Măsurile se aplică începând de...

Dosar penal după accidentul de pe plaja Perișor din Delta Dunării

Poliţiştii tulceni au întocmit, sâmbătă, un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, după ce un bărbat s-a rănit în timp...
Ultima oră
Pe aceeași temă