23.3 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialCel puţin 60 de oameni au murit în Nigeria, după ce acoperişul...

Cel puţin 60 de oameni au murit în Nigeria, după ce acoperişul unei biserici s-a prăbuşit peste credincioşii veniți la slujbă

Cel puţin 60 de persoane au murit în oraşul Uyo din Nigeria, după ce acoperişul unei biserici s-a prăbuşit peste credincioși, relatează BBC citat de Mediafax.

Portrivit unor informaţii, numărul victimelor ar fi mult mai mare, ele putând fi încă blocate sub dărâmături.

Sute de persoane se aflau în biserica Reigners Bible, inclusiv Udom Emmanuel, guvernatorul statului nigerian Akwa Ibom, care a supravieţuit dezastrului.

Biserica se afla încă în construcţie iar muncitorii s-au grăbit să finalizeze lucrările pentru hirotonire, au spus martori.

Udom Emmanuel a declarat că va fi iniţiată o anchetă pentru a se stabili dacă au fost încălcate standardele privind siguranţa.

O responsabil al serviciilor de salvare a declarat pentru agenţia de presă AP că 60 de trupuri au fost găsite dar că bilanţul victimelor ar putea urca. O macara se foloseşte pentru a îndepărta molozul sub care ar putea fi îngroapate persoane.

“S-a întâmplat la aproximativ 20 de minute după ce a ajuns guvernatorul. Dintr-o dată, acoperişul a căzut peste credincioşi. Guvernatorul a fost salvat repede. Dar alţii nu au fost la fel de norocoşi”, a declarat un supravieţuitor posturilor de televiziune nigeriene.

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Impactul Măsurilor de Plafonare Implementate de PSD: Creșteri Economice în Piețele Vizate

Creșteri Economice Semnificative în Ciuda Plafonărilor de Prețuri Controlul din ultimul an al Guvernului prin reglementarea mai multor segmente din economie nu a fost lipsit...

România salută deschiderea negocierilor pentru aderarea la UE cu Republica Moldova și Ucraina

Șeful diplomației române, Luminița Odobescu, a salutat deschiderea negocierilor de aderare la UE cu R. Moldova și Ucraina și a solicitat o abordare strategică...

Trump încearcă să excludă probele confiscate din casa din Florida

Avocații lui Donald Trump urmează să ceară unui judecător american să interzică procurorilor să folosească dovezi esențiale în procesul penal în care fostul președinte...
Ultima oră
Pe aceeași temă