17.8 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialCei mai (puţin) activi parlamentari constănţeni

Cei mai (puţin) activi parlamentari constănţeni

Activitatea parlamentarilor constănţeni, în anul 2013, este caracterizată de contraste. Unii dintre ei au fost aproape absenţi din dezbateri, alţii s-au remarcat prin mai mult de 200 de luări de cuvânt în plen. Cel mai harnic orator a fost liberalul Puiu Haşotti, care a bifat nu mai puţin de 203 de luări de cuvânt în plen. Acesta a semnat şi 13 iniţiative legislative, dar şi patru interpelări.

La polul opus se află deputatul PSD Mădălin Voicu. Acesta a luat cuvântul o singură dată în parlament, atunci când a fost nevoit să depună jurământul. În rest, nicio interpelare, nicio întrebare. Are, în schimb, 13 iniţiative legislative iniţiate. Acesta a promis alegătorilor că se va ocupa în mod special de cultura din Constanţa, dar până acum nu a avut nicio iniţiativă legislativă în acest sens. A susţinut însă un concert pe o scenă din Constanţa, împreună cu fiul său.

Restul parlamentarilor nu se remarcă în ceea ce priveşte numărul luărilor de cuvânt, acestea variind între zece şi 20-30. Mulţi dintre ei sunt cosemnatari ai unor proiecte legislative, dar majoritatea lor nu privesc judeţul Constanţa.

Consens

Anul trecut a adus însă şi o premieră. Un proiect de lege a fost susţinut de toţi parlamentarii constănţeni, fie că sunt de la putere sau din opoziţie. Este vorba despre cea privind instituirea zilei de 14 noiembrie ca Ziua revenirii Dobrogei la România. „Este un proiect drag sufletului meu, la care am lucrat cu dăruire şi cu convingerea că Dobrogea merită o zi a ei, merită să-i fie recunoscută importanţa. M-am bucurat că toţi parlamentarii de Constanţa au răspuns pozitiv chemării mele de a iniţia această lege”, a declarat senatorul Christian Gigi Chiru.

Subiecte locale: portul, Flaminia, gazele de şist, cazinoul

Au existat însă o serie de subiecte locale care au ajuns, cel puţin prin declaraţii politice sau interpelări, şi în Parlamentul României. Unele dintre cele mai importante se referă la nava Flaminia, Portul Constanţa, pavilionul românesc, gazele de şist, Cazinoul Constanţa, regionalizarea, litoralul românesc, preţul gigacaloriei la Constanţa, podul de la Agigea.

Cele mai citite

Milionarii de la One Properties United, campanie publicitară dubioasă în mass-media! În paralel, vor să ne închidă gura

Ziarul Financiar insistă cu o declarație a lui Victor Căpitanu, co-CEO One United Properties, prin care se sugerează că un fond elvețian de...

Un iranian cu mandat de arestare în Emiratele Arabe Unite este protejat de …DIICOT

La ora actuală, serviciile de informații de la noi sunt în alertă pentru că un cetățean iranian care a escrocat băncile din Emiratele...

Miron Cosma, urmărit penal în dosarul Mineriadei, dă vina pe Ion Iliescu

Miron Cosma, fost lider al minerilor din Valea Jiului, dă vina pe Ion Iliescu pentru victimele înregistrate în timpul Mineriadei din 13 - 15...
Ultima oră
Pe aceeași temă