12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialCei doi candidaţi la preşedinţia Poloniei au votat, însoţiti de familiile lor

Cei doi candidaţi la preşedinţia Poloniei au votat, însoţiti de familiile lor

Principalii candidaţi la alegerile prezidenţiale din Polonia, fratele geamăn al fostului preşedinte şi şeful interimar al statului, au votat în al doilea tur de scrutin, de duminică, însoţiţi de familii, scrie NewsIn.

Jaroslaw Kaczynski s-a prezentat la secţia de vot împreună cu nepoata sa, Marta, fiica fostului preşedinte Lech Kaczynski, şi cu familia acesteia. “Aceste alegeri sunt foarte importante pentru democraţia poloneză”, a spus candidatul conservator după ce a votat, adăugând că va merge să îşi viziteze mama, care este în spital şi a cărui stare de sănătate s-a deteriorat considerabil după ce a aflat de moartea fiului său Lech. “Voi merge să îmi văd mama. Apoi cred că merti puţină odihnă, aşa că voi dormi puţin în sfârşit”, a spus el.

Bronislaw Komorowski a fost însoţit de soţia sa, Anna. Întrebat de jurnalişti pentru cine a votat, el a răspuns că “pentru cel mai bun dintre candidaţi”.

Cele 26.000 de secţii de vot s-au deschis la ora locală 6.00 (7.00 ora României) şi se vor închide la ora locală 20.00 (21.00 ora României), când sunt aşteptate şi primele exit-polluri.

Învingătorul alegerilor de duminică va deveni al patrulea preşedinte al ţării de la căderea comunismului, în 1989, urmându-le lui Lech Walesa, Aleksander Kwasniewski şi Lech Kaczynski.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă