16 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialCea mai bună handbalistă din lume: Nu înţeleg popularitatea fotbalului

Cea mai bună handbalistă din lume: Nu înţeleg popularitatea fotbalului

Românca Cristina Neagu, declarată cea mai bună handbalistă din lume în 2010, nu înţelege de ce fotbalul continuă să fie mai popular în România decât handbalul, cu toate că nu are rezultate notabile, informează realitatea.net.

Interul stânga al echipei Oltchim Râmnicu Vâlcea şi al naţionalei României, Cristina Neagu, a acordat un interviu portalului balkan-handball.com.

“Când sunt pe teren, nu mă gândesc la accidentări, dacă îmi rup o unghie sau gâtul. Vreau să câştig fiecare meci şi sunt ca o leoiacă. Iubesc asta, handbalul este viaţa mea”, a spus Cristina Neagu.

Handbalista în vârstă de doar 22 de ani a făcut referiri şi la diferenţa de popularitate dintre handbalul şi fotbalul românesc: “Handbalul este popular, dar nimic nu e ca fotbalul. Trebuie să facem mai mult. Premiul pe care l-am primit este un rezultat al acestei popularităţi, care a crescut prin câştigarea medaliei de bronz, la Europenele din Danemarca. Oamenii au stat în faţa televizoarelor, ne-au încurajat, tocmai de aceea nu înţeleg de ce fotbalul este atât de popular, când nu sunt rezultate”.

Cristina Neagu a fost desemnată de Federaţia Internaţională de Handbal cea mai bună jucătoare din 2010, an în care a jucat cu Oltchim finala Ligii Campionilor, pierdută însă în faţa celor de la Viborg, care au şi vrut să o transfere în această iarnă. Cristina a semnat însă un nou contract pe doi ani cu Oltchim Râmnicu Vâlcea, formaţie cu care este campioană a României şi speră să devină şi campioană a Europei în acest an. “E cea mai mare dorinţă a mea pentru 2011 să câştig Liga Campionilor. Am premii şi trofee individuale, dar îl vreau şi pe cel mai important în competiţiile intercluburi. De asemenea, vreau un titlu mondial cu echipa naţională”, a punctat Neagu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă