16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialCe surprize îi aşteaptă pe elevii care vor merge în tabere în...

Ce surprize îi aşteaptă pe elevii care vor merge în tabere în Marea Britanie

Cât costă o tabără de vară internaţională şi ce destinaţii sunt în oferta unităţilor de învăţământ, unde poţi studia în strainătate pe perioada liceului şi care sunt condiţiile de admitere – la toate aceste întrebări vor răspunde organizatorii Târgul World Education care va avea loc în perioada 17-18 martie.

Taberele de limbi străine şi programele de învăţământ secundar propuse de licee private din străinătate sunt punctele cele mai importante ale ediţiei de primăvară a târgului World Education, care va avea loc în acest week-end, la Hotelul Hilton din Capitală, între orele 10-16.

La târg sunt aşteptaţi elevi cu vârstele cuprinse între 7 şi 18 ani, care sunt în căutare de oportunităţi de a folosi limbi străine şi de a-şi  îmbunătăţi cunoştinţele lingvistice prin experienţa unei tabere în străinătate, în timpul vacanţei de vară. Cei care doresc să primească o diplomă de liceu europeană, ce va reprezenta un pas important în procesul de admitere la universităţile de top din străinătate, vor afla la târg cum pot intra în posesia acesteia. 

Părinţii şi elevii se vor putea întâlni cu reprezentanţii celor mai importante şcoli de vară şi vor primi informaţii detaliate despre ofertele a peste 300 de unităţi.

Alături de apropiaţii familiei regale

Printre oferte, vor fi cursuri care se vor desfăşura în campusurile unităţilor de elită, precum Harrow şi Dulwich – colegii regale din Londra. Acolo, elevii români vor putea să experimenteze  viaţa de colegiu, în locurile unde studiază moştenitorii familiilor apropiate de Curtea Regală.

O altă oportunitate va fi pentru copiii pasionaţi de  sport şi care pot viziona o parte din Jocurile Olimpice, dacă au ales o tabără de limba engleză în Marea Britanie. Unele dintre şcolile de vară, ai căror reprezentanţi vor fi la târg, au inclus Jocurile Olimpice în programul lor de timp liber.

Flacăra olimpică va trece prin curtea şcolii

De exemplu, elevii care aleg o tabără sportivă sau o tabără de limba engleză la Colegiul Seaford vor avea şansa să vadă trecând flacăra olimpică prin curtea şcolii.

Pentru elevii de clasa a XI-a care plănuiesc să aplice la o  universitate din străinătate, sunt organizate cursuri de pregătire preuniversitară, care au loc în campusurile unor universităţi celebre din Anglia şi Statele Unite ale Americii. Cursurile includ folosirea limbii engleze în scopuri academice, eseuri, conferinţe ţinute de profesori universitari şi întâlniri cu consilieri educaţionali pentru a-i ajuta la planificarea procesului de admitere pentru anul următor. Astfel, se garantează rezultate bune la admitere în  universităţi de top.

Dacă elevilor şi părinţilor le va fi greu să aleagă o ofertă, ei vor primi sfaturi din partea organizatorilor, astfel încât să poată fi siguri că au făcut alegerea potrivită. Participanţii la târg vor primi un catalog cu tabere de limbi străine, cu oferte de cursuri în Marea Britanie, Germania, Franţa, Italia şi Spania, dar şi vacanţe exotice în Cuba, China şi Barbados. În perioada târgului, vizitatorii vor primi o reducere de 3% pentru toate ofertele din catalog.

Costuri ale taberelor

Printre ofertele speciale, se numără cursurile de limbi străine de două săptămâni, care cuprind 20 de ore de studiu pe săptămână, cazare şi pensiune completă, în Brighton, Marea Britanie, sau la Londra, la preţul de 780 de lire sterline şi cursuri de limbă spaniolă în Valencia, la 640 euro.

Cei care doresc să studieze pe riviera franceză, la Nisa, vor achita 930 euro, cursurile de limba italiană la Roma sau Milano costă 750 de euro, iar cele de limba germană din Wiesbaden, Germania, pot fi achiziţionate la 970 de euro, în timp ce la Koln şi Nurneberg costă 1.000 Euro.

Familiile de români care plănuiesc pentru copilul lor să îşi continue studiile la un liceu din Europa vor avea ocazia să se întâlnească cu reprezentanţi ai şcolilor de elită din Anglia, Elveţia şi Germania, ai căror elevi absolvenţi îşi continuă educaţia în universităţi de top.

Tot în timpul târgului, elevii vor putea să dea un test şi să susţină un interviu pentru burse de până la 50% pentru şcolile-internat din Marea Britanie.

Vizita la târg este gratuită pe baza înregistrării online pe site-ul www.world-education.ro

Cele mai citite

Iohannis a numit-o pe Monica-Cecilia Sitaru ambasadoarea României în 11 țări africane

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 17 mai 2024, un decret prin care Monica-Cecilia Sitaru, ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica...

Bistrița: Un traficant de droguri este acuzat că a violat o minoră

La data de 16 mai 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița Năsăud au dispus...

Echilibrul perfect: cum să îmbini mobilierul vintage cu designul modern

În ultimii ani, o tendință care a câștigat teren în designul interior este combinarea mobilierului vintage cu designul modern. Acest amestec neconvențional de stiluri...
Ultima oră
Pe aceeași temă