11.5 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialCe schimbări va aduce Google la serviciile pe dispozitivele mobile

Ce schimbări va aduce Google la serviciile pe dispozitivele mobile

Google intenţionează să elimine parolele, pe dispozitivele mobile, pentru a facilita accesul utilizatorilor la serviciile oferite, informează elpais.com, citat de Mediafax.

Pentru că parolele, care conţin litere şi cifre, sunt greu de memorat, iar acestea nu asigură securitatea poştei electronice a utilizatorului şi pentru a elimina cei doi sau mai mulţi paşi pentru crearea sau accesarea unui cont de e-mail, Google testează un nou sistem.

Testul se face cu ajutorul unui grup de utilizatori ai serviciilor Google, iar cheia este telefonul mobil. Va fi suficient ca utilizatorul să-şi scrie adresa de e-mail. Acesta va primi un mesaj şi va confirma dacă, într-adevăr, este el cel care doreşte să acceseze contul de pe un alt dispozitiv.

Citeşte şi: Surse: Google şi Ford ar putea semna un parteneriat, în domeniul automobilelor autonome

Compania nu a dezvăluit tipul de dispozitive pe care se testează sistemul şi nici numărul de utilizatori incluşi în acest program, însă unul dintre aceştia, Rohit Paul, foloseşte un telefon mobil Nexus 6p, lansat în 2015, de companiile Mountain View şi Huawei.

Noul sistem nu va elimina complet parola, acesta o va cere în momentul în care va detecta un comportament suspect al utilizatorului.

Cele mai citite

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...
Ultima oră
Pe aceeași temă