17.6 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialCe nu ştiai despre yoga şi trebuie să afli înainte să...

Ce nu ştiai despre yoga şi trebuie să afli înainte să o practici

Dacă nu aş fi făcut Yoga, acum aş fi fost mort. Yoga e cel mai bun lucru care mi s-a putut întâmpla. Asta auzi de obicei din gura yoginilor împătimiţi. Nimeni nu îţi spune însă care sunt “păcatele” acestei activităţi. Sarah Miller, instructor de Yoga, face asta pentru The Guardian.

Miller mărturiseşte că de cele mai multe ori Yoga nu e o activitate atât de plăcută precum scrie Elisabeth Gilbert în best-seller-ul său “Mănâncă, roagă-te, iubeşte”.

“Pentru că nimic în lumea asta nu vine de-a gata şi în Yoga există o problemă: uneori poate fi o activitate extrem de enervantă. Astfel că după ce am terminat Mănâncă, Roagă-te, Iubeşte (am citit fragmentele despre ashram de 100 de ori) m-am gândit aşa: Ai scris o carte întreagă despre Yoga si meditaţie, dar nu ai spus nicăieri că, uneori, îţi vine să-i dai un pumn instructorului“, scrie Sarah Miller.

Profesoara mărturiseşte că, uneori, oricât de impresionantă ar fi Yoga, atunci când ajungi în sala de meditaţie descoperi, de exemplu, că miroase a ceapă prajită înmuiată in pipi de pisică. “Trebuie să te aştepţi la toate astea, să ştii exact ce e posibil să te deranjeze înainte de a ajunge să faci Yoga”, spune Miller.

Un lucru care e posibil să te deranjeze atunci când te apuci de yoga este că oameni care abia s-au cunoscut se îmbrăţişează ca şi cum se ştiu de o viaţă. “Dar, cei care practică de mult timp yoga văd îmbrăţişările ca pe un mod foarte plăcut de a petrece, de exemplu, o după-amiază”, scrie instructoarea de Yoga.

Însă, cea mai grea parte in Yoga este, desigur, vocabularul, pe care îl poţi învăţa destul de greu. “Dar, cu ajutorul acestor cuvinte veţi deveni mult mai conştienţi de voi şi mai puţin narcisişti, veţi vorbi în acest fel numai în faţa celor care cunosc aceste cuvinte”, mărturiseşte profesoara de Yoga.

“Ce mai faci?” este o întrebare obişnuită la cursurile yoga. “Nimeni nu este întotdeauna foarte bine. Dar, când oamenii vă întreabă cum vă simţiţi, ce faceţi, nu spuneţi nimic de rău. Şi asta pentru că dacă eşti falit, înseamnă că Universul îţi dă o lecţie despre cât de multe ai de fapt“, spune Miller.

Cele mai citite

Impactul jocurilor în mediul online asupra vieților noastre

În ultimii ani, lumea jocurilor online a cunoscut o expansiune rapidă, transformându-se într-un fenomen cultural care influențează numeroase aspecte ale vieții cotidiene. Aceste jocuri...

Permise de conducere „originale”, vândute pe rețelele de socializare. Trei indivizi au fost reținuți

Trei bărbaţi care promiteau doritorilor de pe reţelele de socializare permise de conducere „originale”, contra unor sume de bani cuprinse între 600 şi 1.200...

Erika Isac, artista care a semnalat pericolul asupra femeilor, prezintă acum un serviciu de localizare online

Erika Isac, artistă extrem de cunoscută după ce a semnalat riscurile asupra femeilor, prezintă acum un serviciu de localizare online, dedicat siguranței femeilor. Serviciul #GETHOMESAFE...
Ultima oră
Pe aceeași temă