12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialCe facem cu guvernarea?

Ce facem cu guvernarea?

Democratii au schimbat ieri tactica, invitand la discutii in vederea crearii unei formatiuni de centru-dreapta si alte partide parlamentare sau neparlamentare.

“Am facut o propunere de fuziune si am primit ca raspuns un atac la adresa PD si a presedintelui Basescu. Practic, am primit un raspuns negativ. PD nu renunta la proiectul crearii unui partid de centru-dreapta, fundamentat pe platforma populara, cu sau fara participarea colegilor liberali”, a spus Emil Boc (foto). Taranistii au anuntat ca sunt primii interesati sa vina la negocieri, in urma lansarii invitatiei de catre liderul PD, Emil Boc. Liberalii au reactionat imediat, organizand rapid o conferinta de presa, in cursul careia Norica Nicolai a iesit la atac, afirmand ca “astazi fuziunea nu mai poate fi discutata dupa decizia PD de a consolida un partid popular”. PNL l-a acuzat din nou pe Traian Basescu, spunand ca este “o persoana autoritara” si pe ministrul PD al Educatiei – ca acopera abuzuri comise de PSD in Guvernul Nastase. Liberalii au incercat sa argumenteze propunerea de desfiintare a CSAT prin aceea ca a fost infiintat de batranul comunist Ion Iliescu, iar ei ar incerca sa europenizeze institutia. In replica, Traian Basescu a cerut Armatei sa respinga orice incercare de politizare a institutiei, ca un avertisment adresat ministrului liberal al Apararii, prezent la bilant. Spre seara, la sedinta Aliantei, liderii celor doua partide se intrebau daca in aceste conditii mai pot guverna impreuna.

O intalnire de taina

Presedintele Basescu a avut duminica seara o intalnire de taina cu fruntasii democrati. Surse oficiale ne-au declarat ca seful statului i-a “linistit” pe acestia dupa atacurile la adresa lor lansate de liberali. Aceleasi surse afirma ca seful statului le-a spus democratilor sa mai aiba rabdare cu PNL precizand ca, daca atacurile vor continua, urmatoarea miscare a PD va fi anuntul oficial privind participarea pe liste separate la viitoarele alegeri.
Amanunte la rubrica Politica interna

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă