21.4 C
București
luni, 3 iunie 2024
AcasăSpecialCe aplicaţii mobile te ajută să îţi organizezi munca la birou

Ce aplicaţii mobile te ajută să îţi organizezi munca la birou

Odată cu noul an, încep şi zecile de task-uri, deadline-urile strânse şi numărul mare de întâlniri la serviciu, iar toate acestea pot pune în dificultate până şi cea mai organizată persoană, care îşi poate pierde concentrarea şi poate scăpa din vedere anumite lucruri. Aplicaţiile mobile pot ajuta angajaţii să îşi crească productivitatea la birou, printr-o gestionare eficientă a timpului şi o uşurare a realizării sarcinilor.

Aplicaţia gratuită ColorNote vine în ajutorul celor care au nevoie de o listă de activităţi şi remindere în legătură cu acestea, simplitatea fiind punctul ei forte. Pentru fiecare task sau reminder poate fi setată o culoare, în funcţie de importanţă, iar prin intermediul unui widget se poate vedea câte lucruri mai sunt pe listă. O aplicaţie similară este şi Any.Do, care are în plus şi o funcţie de recunoaştere vocală, astfel că utilizatorii nu mai sunt nevoiţi să tasteze înregistrările în agendă.

„În cazul celor care lucrează în echipă, aplicaţia Wunderlist permite conectarea cu colegii de muncă şi împărţirea task-urilor prin intermediul acestui program”, a spus Radu Boancă – ThePhoneGeeks.

Pentru partajarea de fişiere de mari dimensiuni există aplicaţii precum Dropbox sau Orange Cloud, care le oferă utilizatorilor posibilitatea de a stoca date, fotografii, videoclipuri, documente sau orice alt fişier din memoria telefonului într-un cont online, la care au acces permanent. Mai mult, se pot face setări astfel încât Dropbox să se sincronizeze automat de fiecare dată când este salvat ceva nou în telefon.

„Există, de asemenea, şi aplicaţii care permit utilizarea telefonului mobil pentru a scana. Un exemplu în acest sens este aplicaţia CamScanner, care scanează documentele prin intermediul camerei foto şi le transformă apoi în fişiere .pdf ce pot fi procesate online pe un cont privat”, a precizat Adi Coman – ThePhoneGeeks.

Iar pentru că toate aceste aplicaţii pot reduce performanţele telefonului mobil, aplicaţiile precum Super Booster sau Speed Booster măresc viteza procesorului, eliberează memoria RAM şi setează telefonul pentru a avea cel mai înalt nivel de eficienţă. De asemenea, aplicaţia Clean Master (Cleaner) curăţă memoria cache a telefonului şi şterge fişierele temporare, eliberând memoria RAM şi spaţiul de stocare şi sporind astfel performanţa telefonului mobil.

Motivaţia, unul dintre secretele productivităţii

Deoarece uneori avem nevoie şi de motivaţie din exterior, aplicaţia Simply The Best Motivation emană optimism şi pozitivitate şi ne poate determina să ne îndeplinim sarcinile de la serviciu mai rapid şi într-un mod mai eficient.

„Motivaţia nu trebuie să vină neapărat din ascultarea unor mesaje motivaţionale, un simplu wallpaper pentru telefon, ca de exemplu cele oferite de aplicaţia Motivational Wallpapers, putând să ne ofere inspiraţia de care avem nevoie pentru a lucra mai eficient”, a spus Dan Badea – ThePhoneGeeks.

Aplicaţii pentru cei aflaţi în căutarea unui job

„Înainte de a începe să căutăm un loc de muncă, trebuie să ne punem la punct CV-ul, iar aplicaţia How To Write a CV ne vine în ajutor cu sfaturi privind formatul corect de CV, precum şi modul în care trebuie redactată o scrisoare de intenţie”, a spus Radu Boancă – ThePhoneGeeks.

Iar pentru cei care nu sunt siguri că se vor descurca la interviu, există aplicaţia Job Interview Q&A, prin care sunt simulate situaţii reale din timpul unui interviu, pregătind candidatul pentru întrebările ce îi pot fi adresate de către potenţialul angajator.

Cele mai citite

Românul care a câștigat 600.000 de euro la pariuri, după finala Champions League

Real Madrid a câștigat pentru a 15-a oară trofeul Ligii Campionilor la fotbal, iar un român se numără printre cei care au beneficiat de...

Corina Martin, secretar General FPIOR: În România trăiesc mii de kazahi. Cea mai mare investiție străină din România aparține Kazahstan – Interviu

Corina Martin, consul Onorific al Kazahstanului la Constanța și Secretar General FPIOR, a acordat un interviu R.L. în care a declarat că relațiile României...

Simone Tempestini s-a impus în Raliul Maramureşului

Simone Tempestini, campionul naţional en titre, a câştigat, sâmbătă, Raliul Maramureşului, etapa a treia a Campionatului Naţional de Raliuri. Echipajul Simone Tempestini/Sergiu Itu (Porsche 997...
Ultima oră
Pe aceeași temă