21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialCe apel face președintele Italiei pentru evitarea unui "Al Treilea Război...

Ce apel face președintele Italiei pentru evitarea unui “Al Treilea Război Mondial”

Preşedintele italian Sergio Mattarella a cerut, miercuri, combaterea terorismului și a imigrației ilegale, pentru a evita un posibil “Al Treilea Război Mondial”, relatează Mediafax.

“Omenia pe care o arătăm primind refugiaţi disperaţi, inteligenţa cu care abordăm fenomenul migraţiei şi fermitatea cu care combatem traficanţii de persoane vor fi modalităţile în care arătăm lumii calitatea vieţii democratice”, a precizat preşedintele italian, într-un mesaj adresat organizaţiei catolice Comunione e Liberation, cu ocazia reuniunii sale anuale la Rimini, conform agenției ANSA.

Citește și: Acord între Franța și Marea Britanie privind imigranții. Ce vizează înțelegerea

Italia şi Grecia sunt cele mai afectate de criza imigranţilor care traversează Marea Mediterană, iar centrele lor de recepţie sunt supraaglomerate. Tensiunile sociale s-au intensificat din cauza numărului mare de imigranţi, iar Roma a cerut Uniunii Europene să ofere mai mult ajutor.

În mesajul său către Comunione e Liberation, Mattarella a abordat de asemenea ameninţarea reprezentată de gruparea Stat Islamic în Orientul Mijlociu şi Africa de Nord şi de Boko Haram în Nigeria, precum şi de organizaţiile afiliate reţelei Al-Qaida în aceste regiuni sau de terorişti solitari în Europa.

El a afirmat că “terorismul alimentat de distorsionarea fanatică a credinţei în Dumnezeu încearcă să introducă în Mediterana, Orientul Mijlociu şi Africa germenii unui al treilea război mondial”. “Este responsabilitatea noastră să îl oprim”, a adăugat preşedintele.

Mattarella a descris de asemenea corupţia ca un “germen” care subminează societatea şi a avertizat cu privire la populismul şi naţionalismul din Europa.

Cele mai citite

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...

Armata din Republica Democratică Congo a anunţat dejucarea unei tentative de lovitură de stat

Armata din Republica Democratică Congo a anunţat duminică că a dejucat o tentativă de lovitură de stat, la care au participat atât străini, cât...

CS Dinamo a făcut eventul! „Dulăii” au câștigat Cupa României după o finală cu CSM Constanța

Formația de handbal masculin CS Dinamo Bucureşti a cucerit Cupa României, după s-a impus cu 23-19 în finala disputată contra celor de la CSM...
Ultima oră
Pe aceeași temă