13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialCe a declarat avocatul Elenei Udrea, la ieșirea de la ICCJ

Ce a declarat avocatul Elenei Udrea, la ieșirea de la ICCJ

Avocatul Elenei Udrea, Marius Scriblea, a declarat, joi, referitor la contestația depusă de clienta sa, în dosarul Gala Bute, că nu se mai impune măsura arestului preventiv în cazul fostului minstru, informează B1 Tv.

Scriblea a precizat că ancheta demarată de procurori în cazul fosteo ministre a Dezvoltării pot fi făcute și dacă acesta va fi eliberată.

”Am arătat că activitățile pe care și le propun procurorii nu reclamă starea de arest. Ele pot fi făcute și cu doamna Udrea în stare de libertate. De asemenea, în cazul ei și nu numai, măsura arestului preventiv se transformă tot mai mult într-o pedeapsă anticipată. Nu putem să pedepsim omul de pe acum pentru că opinia publică așa vrea. Noi nu putem să substituim opinia publică publică”, a declarat Marius Striblea.

El a precizat, totodată, că procurorii susțin prelungirea arestului preventiv, în dosarul Gala Bute, întrucât o consideră pe Udrea un pericol public.

 ”Procurorii, după cum știți, pot să considere pericol public pe oricine. În actuala legislație sintagma ”pericol pentru ordinea publică” poate fi, cu un pic de imaginație, așa de bine manipulată, așa încât și un copil minor poate să fie pericol pentru ordinea publică, chiar și un nou născut, în ideea că o să crească și poate fi un criminal. Pe de altă parte, procurorii au afirmat, în susținerea referatului, că doamna Udrea trebuie să stea în arest preventiv pentru că a făcut parte dintr-un Guvern care a tăiat pensiile și salariile, lucruri pe care noi le-am combătut ca nefiind chestiuni juridice”, a precizat Marius Striblea. 

Fosta ministru Elena Udrea a venit, joi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde se judecă contestaţia sa la decizia din 23 martie a unui judecător de drepturi şi libertăţi de la Instanţa Supremă, care a hotărât prelungirea arestului preventiv în cazul său. 

Cele mai citite

Marcel Ciolacu, ferm convins că România va avea până la sfârșitul anului o inflație de sub 5%

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că trendul inflaţiei este unul descendent, iar pe finalul acestui an va coborî sub cinci la sută. Acesta a...

Emilia Corbu, noua campioană naţională individuală la floretă

Scrimera Emilia Corbu, legitimată la CS Rapid Bucureşti, este noua campioană naţională individuală la floretă după ce a învins-o în finală pe Rebeca Cândescu,...

Controverse legate de camere video în sălile de clasă ale școlilor

Reprezentanții profesorilor se opun proiectului prin care Guvernul vrea să impună instalarea camerelor video de supraveghere în sălile de curs ale școlilor. În data de...
Ultima oră
Pe aceeași temă