12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialCazul Elodia, relansat. Poliţistul Cioacă pus sub acuzare

Cazul Elodia, relansat. Poliţistul Cioacă pus sub acuzare

Suspect principal din primul moment, poliţistul Cristian Cioacă a fost dus ieri în faţa instanţei, cu propunere de arestare preventivă, fiind acuzat de omor. În apartamentul său s-ar fi descoperit noi urme de sânge.

 

Cel mai dezbătut caz de dispariţie din România, cel al avocatei Elodia Ghinescu, a luat ieri o nouă întorsătură. Soţul celei mai căutate femei din ţară a fost pus sub acuzare pentru uciderea consoartei dispărute încă din 2007.

Astfel, poliţistul Cristian Cioacă a fost dus ieri la Parchetul instanţei supreme pentru a fi anunţat că s-a pus în mişcare acţiunea penală în cazul lui, pentru uciderea avocatei Elodia Ghinescu, potrivit Mediafax, care o citează pe avocata lui Cioacă, Maria Vasii.

Aceasta a mai spus că nu ştie pe ce se bazează propunerea de arestare preventivă. Surse au declarat însă pentru presa centrală că ar fi vorba de descoperirea unor urme de sânge în apartamentul poliţistului.

La rândul său, Crina Radu, avocata familiei Ghinescu, a spus că propunerea de arestare preventivă a lui Cristian Cioacă a fost făcută pentru acuzaţiile de omor calificat şi profanare de morminte, urmând ca dosarul să fie judecat de Tribunalul Bucureşti.

Soţul, principalul suspect din prima zi

Avocata Elodia Ghinescu a dispărut de la domiciliu în noaptea de 29 spre 30 august 2007 şi de atunci trupul ei nu a mai fost găsit. Anchetatorii au luat în calcul de la bun început varianta crimei în cazul avocatei, principalul suspect fiind Cristian Cioacă, deoarece s-au găsit urme de sânge în apartamentul celor doi soţi şi în autoturismul bărbatului. Prima suspiciune a apărut după ce s-a descoperit că poliţistul a anunţat dispariţia femeii abia pe 5 septembrie 2007, la solicitarea şefei acesteia, timp în care a apelat la cunoştinţe pentru a intra în corespondenţa electronică a avocatei, scopul fiind – potrivit acestuia – acela de a vedea cu ce bărbat se conversa. Cioacă a spus că doar a căutat indicii cu privire la locul unde ar putea fi, el negând faptul că soţia sa ar fi moartă.

La mijlocul lunii septembrie a acestui an, procurorii au per­cheziţionat din nou apartamentul poliţistului Cristian Cioacă din municipiul Braşov, unde se presupune că ar fi avut loc uciderea soţiei sale, şi au prelevat probe noi. Avocata a spus că procurorii au luat urme de pe perete, unde ar fi fost găsite pete de sânge „care pot fi urme de peste ani”. În urmă cu un an, Elodia Ghinescu a fost declarată moartă în urma unei sentinţe a Judecătoriei Braşov.

Cine este Cioacă?

Cristian Cioacă, nume demult consacrat mai ales de desele apariţii la canalul OTV, lucrează de la începutul anului 2008 în cadrul Poliţiei Municipale Piteşti, unde timp de patru ani a răspuns la telefoane şi a direcţio­nat echipajele de ordine publică la evenimente. Scandalul din jurul numelui său a început la doar câteva zile de la dispariţia soţiei sale. Cazul său a luat amploare în momentul în care procurorul care s-a ocupat iniţial de acest caz,  Marius Iacob, l-a acuzat că şi-a ucis soţia din gelozie, apoi i-a tăiat trupul în trei bucăţi şi le-a transportat în portbagajul maşinii până în locul în care le-a ascuns.

Noile probe, descoperite de un aparat de ultimă generaţie

Procurorii au folosit la percheziţiile din apartamentul lui Cristian Cioacă un aparat intrat recent în dotarea Institutului de Criminalistică al IGPR. Cu ajutorul acestuia a fost posibilă găsirea unor urme de sânge vechi. Echipamentul se numeşte CRIME LITE şi acţionează cu surse de lumină variabilă pentru depistarea urmelor de materie. Aparatul este folosit de criminaliştii din toată lumea.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă