16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialCăutarea pentru șeful Serviciului pentru Acţiuni Speciale din IPJ Vrancea continuă. Ce...

Căutarea pentru șeful Serviciului pentru Acţiuni Speciale din IPJ Vrancea continuă. Ce acuzații a lansat fiica lui

Şeful Serviciului pentru Acţiuni Speciale din Poliția Vrancea, comisarul șef Tomiță Lazăr, dispărut, duminică, în râul Siret, după ce a salvat-o pe fiica sa luată de curenți, este căutat în continuare de forțele de intervenție, relatează Mediafax

Fiica lui acuză autoritățile că nu au acționat suficient de prompt pentru a-i găsit tatăl. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vrancea, Cristina Duță, căutările șefului Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Poliției Județene, comisarul șef Tomiță Lazăr, dispărut, duminică, în râul Siret, nu au fost sistate de la producerea incidentului, iar marți la operațiune au participat zeci de persoane, fiind folosite și trei bărci și un elicopter. 

Citește și: Și-a salvat fiica de la înec, însă a fost luat de curenți puternici. Ce s-a întâmplat cu polițistul din Vrancea

”Sunt făcute cercetări atât pe mal cât și pe apă cu ambarcațiunile din dotarea ISU Vrancea. Azi au fost dislocate trei bărci care au cercetat zona din locul în care a fost semnalată dispariția duminică și în aval. Din nou, s-a solicitat sprijin aerian, fiind a doua zi în care un elicopter al Aviației Române a survolat zona pentru identificarea persoanei dispărute”, a declarant Duță.

Ea a precizat că mai mulți scafandri din Vrancea și Brăila, dar și o echipă trimisă de Poliția Română au ajuns în zonă pentru a participa la scufundări.

”Scafandri au acționat în zonele în care s-au format ghioluri. Au venit în sprijin și scafandri de la Brăila, în total patru scafandri din Brăila și Vrancea au făcut scufundări. Tot marți, o echipă de scafandri din subordinea IGPR a fost trimisă în zonă pentru a participa la căutări. Suntem ajutați și de colegii de la ISU Galați care monitorizează cursul râului. Căutările vor continua de pe mal și în cursul nopții de marți spre miercuri”, a mai spus purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.

Potrivit sursei citate, s-a solicitat și intervenția scafandrilor militari, însă sonarul Armatei nu funcționează decât în mare, nu și în ape curgătoare.

”La căutările de marți au participat circa 70 de oameni din mai multe structuri, ajutați inclusiv de serviciile locale pentru situatii de urgență din comunele prin care trece Siretul. Am făcut și facem tot ce ne stă în putință, dar se pare că misiunea ar putea fi de durată. Râul Siret are prin unele zone și șapte metri adâncime, sunt aluviuni aduse de multă vreme pe fundul apei, vegetație crescută pe maluri care sunt abrupte, debitul apei e mare, curenții foarte puternici, în plus nu e o albie regulată”, a mai spus Duță.

Pe de altă parte, Mariana Lazăr, fiica șefului Serviciului pentru Acţiuni Speciale, Tomiță Lazăr, a postat pe facebook un mesaj în care acuză faptul că autoritățile nu au acționat prompt pentru identificarea tatălui său.

”Nu-i posibil să-mi lase tatăl toată noaptea în Siret!!!! Nu-i posibil să se mobilizeze azi, doar cu două bărci!!!!!! Sunt disperată și ei mi-l caută cu două bărci pe tot Siretul!!!!! Eroul meu uuuuunde eeeeștiiii tuuu singuuuurrrrrr?????? Mi se rupe inima de mila taaaaa!!! Se întunecăăăăă și iar nu mi-l găsesccccc. În ce țară trăim????? Unde-i primarul să-și dea interesul pentru tatăl meu puternic și muncitor???????”, a scris tânăra pe rețeaua de socializare.

Șeful Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Vrancea, comisar șef Tomiță Lazăr, a dispărut, duminică, în apele Siretului, în zona balastierei de la Bilieşti. Acesta îşi petrecea după-amiaza împreună cu familia, iar la un moment dat el şi una dintre fiice, cu care se afla în apă, au fost luaţi de curenţii puternici.

Potrivit martorilor, fata a fost salvată de către tatăl său, fiind ajutată și de alte persoane să iasă la mal, însă polițistul a fost luat de ape, acesta fiind văzut ulterior plutind în derivă, în acest sens fiind primite mai multe apeluri prin 112.

Comisarul şef Tomiţă Lazăr a fost unul dintre cei mai apreciați poliţişti din IPJ Vrancea. De-a lungul carierei sale, a participat, pe lângă activităţile specifice muncii de polițist, la numeroase competiţii sportive, de unde mereu s-a întors cu diplome și medalii.

Surse din rândul cunoscuților spuneau că ofițerul urma să fie socru mic în această vară, una dintre fiicele sale având programată nunta sâmbătă.

Cele mai citite

Zona din fața casei – amenajări necesare pentru a completa estetic și funcțional spațiul

În fața casei tale, există o zonă care poate fi un spațiu deosebit pentru a-ți...

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...

Tânăra antrenată de maestra emerită a sportului, Mirela Pașca, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Antonia Dragomir, o tânără gimnastă de doar 11 ani, a devenit un nume cunoscut în lumea gimnasticii românești și internaționale, datorită talentului său remarcabil...
Ultima oră
Pe aceeași temă