19.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialCâți români nu au folosit niciodată internetul

Câți români nu au folosit niciodată internetul

Aproape 40% din populaţia României nu s-a conectat niciodată până acum la internet, cel mai ridicat procentaj din Uniunea Europeană, unde media de neutilizare a scăzut de la 43% în 2006 la 18% în acest an, potrivit datelor Eurostat, citate de Mediafax.

Danemarca înregistrează cea mai mică rată de neutilizare a internetului, de numai 3%, urmată de Luxemburg (4%), Olanda (5%) şi Finlanda, Suedia şi Marea Britanie (fiecare cu o rată de neutilizare de 6%), se arată într-un comunicat de marţi al biroului de statistică al UE.

La polul opus, 39% dintre români nu au folosit niodată internetul, faţă de o rată de neutilizare de 37% în Bulgaria sau 33% în Grecia.

În 2006, rata de neutilizare a internetului în România era de circa 74%, potrivit Eurostat, care atenţionează că cifra ar putea fi inexactă, din cauza unei întreruperi în seria de date care a stat la baza studiului.

La nivelul UE, 65% dintre cetăţenii cu vârste cuprinse între 16 şi 74 de ani au folosit internetul zilnic în 2014, faţă de 31% în 2006.

Gradul de utilizare zilnică a variat anul acesta de la 32% în România, cea mai scăzută medie din UE, la 85%, respectiv 87% în Luxemburg şi Danemarca.

Cele mai citite

Conferința „ Cultura Calului și Renașterea Hipismului în România după 1989” va încheia reuniunea hipică de excepție de duminică de la Hipodromul Ploiești

A patra reuniune hipică din acest an, de la Hipodromul din Ploiești, va fi una de excepție, în program fiind cinci curse de trap....

Un tânăr în vârstă de 27 de ani a folosit bancnote false de 200 de euro în săli de jocuri electronice 

După ce un tânăr în vârstă de 27 de ani ar fi folosit bani falși (n.r. bancnote de 200 euro) pentru a se juca...

O mașină a luat foc pe A1 București-Pitești

Un autoturism a luat foc sâmbătă la km 34 al A1 Bucureşti-Piteşti, pe sensul de mers spre capitală, informează ISU Giurgiu, potrivit agerpres.ro. "Conducătorul auto...
Ultima oră
Pe aceeași temă