22.1 C
București
duminică, 2 iunie 2024
AcasăSpecialCasa de licitații Goldart Licitația 162 - Mari maeștrii ai picturii românești

Casa de licitații Goldart Licitația 162 – Mari maeștrii ai picturii românești

Licitația publică cu strigare din 5 martie, ora 12:00, in Intr. I. L. Caragiale,  nr 1, ce a putut fi vizitată începând de sâmbătă, 27 februarie, reunește pe simeze personalitațile marcante ale artei romanești din ultimul secol. Imaginea diversității stilistice și modernitatea viziunii exprimată în fiecare dintre lucrările propuse, oferă  prețiozitatea unei colecții atent selectate.

Natura statică este un gen bine reprezentat, de la viziunea descriptivă, a lui Leon Viorescu, la geometrismul lui Alexandru Mohy, ajungând la rafinamentul alburilor colorate ale ”Naturii statice cu flori și carte” de Alexandru Ciucurencu.

Personajul, în compoziții ample sau surprins în singurătatea tihnită a lecturii, apare în lucrări semnate de nume importante ale picturii moderne ca Ipolit Strâmbu și Theodor Pallady.

Sintetismul viziunii artistice atinge apogeul în lucrarea semnată de Ion Țuculescu, adevărată operă de sinteză a marelui artist.

Poezia peisajului surprinsă de Gheorghe Petrașcu încununează fericit această admirabilă colecție a celor mai reprezentativi pictori români.

Nelipsite in licitațiile noastre, vă prezentăm  o interesantă selecție de artă decorativă precum și nume ale artei contemporane, ce sperăm că vor ajunge la notorietatea meritată.

Operele de artă pot fi vizionate între orele 10.00 – 19.00, la sediul Goldart.

 

 

Cele mai citite

Real Madrid este „Regina Europei” pentru a 15-a oară. Fanii echipei madrilene au declanșat „fiesta” la Casa de Espana din București

Real Madrid a cucerit pentru a 15-a oară trofeul Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Borussia Dortmund cu scorul de 2-0...

Israelienii îi cer lui Netanyahu să încheie un acord pentru eliberarea ostaticilor

Mii de israelieni au demonstrat sâmbătă la Tel Aviv pentru a cere guvernului condus de Benjamin Netanyahu să ajungă la un acord privind eliberarea...

Ce fac politicienii dați în mintea copiilor, de 1 Iunie

Ilustrație: Marian Avramescu Ziua Internațională a Copilului, 1 Iunie, se încadrează, anul acesta, în perioada campaniilor electorale din România pentru alegerile locale și pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă