17.4 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialCasa Albă: Arderea Coranului, "contrară" valorilor americane

Casa Albă: Arderea Coranului, “contrară” valorilor americane

Arderea Coranului reprezintă un act “contrar” valorilor americane, a apreciat luni purtătorul de cuvânt al Casei Albe, după incendierea în public a cărţii sfinte musulmane, în Statele Unite, care a provocat manifestaţii violente în Afganistan, relatează AFP, potrivit Mediafax.

Condamnăm absolut arderea în public a unui text sfânt. Noi considerăm că este contrară valorilor americane şi indecentă”, a declarat Jay Carney, în cursul conferinţei sale de presă cotidiene.

Purtătorul de cuvânt a declarat de asemenea că “absolut nimic” nu justifică violenţele care au ucis cel puţin 24 de persoane în Afganistan, între care şi şapte angajaţi ai ONU (printre care un român), în timpul manifestaţiilor organizate împotriva arderii Coranului, la 20 martie, la iniţiativa unui pastor extremist american.

Preşedintele american, Barack Obama, a condamnat sâmbătă arderea Coranului, pe care a calificat-o un act “de extremă intoleranţă şi sectarism”.

Şapte angajaţi ONU în Afganistan (patru nepalezi, un suedez, un norvegian şi un român) au fost ucişi vineri şi mai mulţi manifestanţi au fost ucişi sau răniţi în cadrul unei revolte împotriva sediului Naţiunilor Unite din oraşul Mazar-i-Sharif.

Cele mai citite

SNPPC susține protestul de joi al pensionarilor militari: „Incoerența legislativă și discriminarea determină ieșirea în stradă”

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) a transmis, marţi, prin intermediul unui comunicat de presă, că nemulţumirile justificate ale pensionarilor militari s-au...

Litoralulromanesc.ro: Peste 70.000 de turiști au ales litoralul pentru vacanța de 1 Mai și Paște. Mamaia, Costinești și Vama Veche – stațiunile cele mai...

Litoralul autohton a fost una dintre destinațiile cele mai căutate de români în vacanța de 1 Mai și Paște, peste 70.000 de turiști alegând...

Halterofilul ucrainean Oleksandr Pielieşenko a fost ucis pe front

Halterofilul ucrainean Oleksandr Pielieşenko, dublu campion european şi participant la Jocurile Olimpice de la Rio, a fost ucis pe front. Anunțul a fost făcut luni...
Ultima oră
Pe aceeași temă