28.1 C
București
miercuri, 29 iunie 2022
AcasăSpecialCum se simt bebelușii internaţi la Spitalul Marie Curie

Cum se simt bebelușii internaţi la Spitalul Marie Curie

Starea de sănătate a copiilor internaţi la Spitalul „Marie Curie” cu sindrom hemolitic-uremic este stabilă, a declarat, sâmbătă, şeful secţiei de Terapie Intensivă de la Spitalul „Marie Curie”, Radu Tăbăcaru, citat de Agerpres.

„Cei patru pacienţi care sunt acum în secţia de nefrologie sunt stabili, iar cei cinci din secţia de terapie intensivă sunt şi ei la rândul lor fără modificări majore faţă de ieri. Se continuă dializa, se urmăresc toţi parametrii frecvent. Unul dintre copii este în continuare intubat, parcă într-o stare discret ameliorată, însă este prea devreme ca să spunem ceva. Nu este mai rău, dializa merge şi avem speranţa că o să îl putem stabiliza şi aduce într-o stare mai bună”, a declarat dr. Radu Tăbăcaru, la Spitalul „Marie Curie”. 

El a adăugat că la unul dintre copiii care se află la secţia de nefrologie medicii au decis întreruperea dializei. „El nu a scăpat de boală, să sperăm că boala a intrat în remisiune şi se superficializează. Aşteptăm ca funcţia renală să se refacă pentru că funcţia renală înseamnă mult mai mult decât diureză”, a explicat Tăbăcaru. 

Citeşte şi: Controale la portocalele dintr-un lanţ de magazine, în cazul îmbolnăviriii bebeluşilor din Argeş

Medicul a menţionat că se aşteaptă ca marea majoritate a copiilor să îşi revină, punctând că boala produce şi insuficienţe renale cronice şi chiar decese. 

„Prevenţia ţine de regulile de igienă generale. Cazuri de acest gen or să mai fie cu siguranţă absolut, orice s-ar face, nu numai în România, peste tot în lume, şi din când în când se întâmplă mici epidemii, chiar în ţările bogate şi dezvoltate.(…) Este clar că e o problemă să vină într-o săptămână aşa un număr mare de pacienţi, este ieşit din rutină”, a arătat Tăbăcaru. 

El a menţionat că boala are un prognostic bun, dar sunt şi cazuri de decese. 

Întrebat dacă boala poate avea legătură cu faptul că a apărut după vaccinarea copiilor el a răspuns: „Am o profundă îndoială că are vreo legătură cu cel mai mic vaccin din lumea asta”. 

Citeşte şi: Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu, în cazul copiilor din Argeş

În prezent, autorităţile sanitare controlează loturile de portocale dintr-un lanţ de supermarketuri din Argeş, după ce atât părinţii, cât şi medicii şi-au exprimat suspiciunea cum că fructele ar putea fi motivul îmbolnăvirii bebeluşilor, care au fost contaminaţi cu o bacterie periculoasă, informează Digi24. Potrivit unul părinte al cărui bebeluş este internat la Spitalul „Marie Curie” din Bucureşti, copilul ar fi mâncat portocale, înainte de a se îmbolnăvi. Totodată, şi alţi părinţi au cumpărat fructele din acelaşi lanţ de magazine.

 

Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 126: Serviciul de securitate din țara vecină a anunțat că a arestat un fost agent KGB

Update, ORA 14:56: Ucraina poartă negocieri cu Rusia pentru eliberarea atât a combatanţilor ucraineni, cât şi a voluntarilor străini care sprijină Kievul în lupta...

Marius Budăi dă o veste bună pensionarilor: a început tipărirea taloanelor de pensii cu ajutorul financiar de 700 lei

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anuţat miercuri că a început tipărirea taloanelor de pensii care în iulie vor conţine şi ajutorul financiar de 700...

5000 de militari americani vor fi permanent în România, a anunțat președintele Biden

5000 de militari americani vor fi permanent în România, a anunțat președintele SUA, Joe Biden, cu prilejul summit-ului NATO de la Madrid. Liderul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă