23.4 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialCapcana de sub asfaltul de pe strada Libertăţii

Capcana de sub asfaltul de pe strada Libertăţii

O autospecială de măturat oraşul a rămas înfiptă, la propriu, ieri dimineaţă, în asfaltul de pe Strada Libertăţii din Reşiţa. Cel mai grav este că, sub stratul de asfalt de nici 10 centimetri, se cască o groapă de câţiva metri adâncime şi lăţime. Nimeni nu îşi poate explica cum a ajuns aceasta acolo, cum s-a format, dar toţi arată cu degetul spre societatea comercială care a reabilitat sistemul de canalizare şi alimentare a oraşului- lucrări care au fost executate printr-un program ISPA şi care au costat milioane de euro, plătiţi de Uniunea Europeană.

Noroc cu volanul pe dreapta

Şoferul care mânuia autoutilitara a simţit că mastodontul se lasă pe o parte şi mai avut timp să sară din cabină. Norocul lui a fost că maşina înfiptă în groapa de sub asfalt are volanul pe dreapta. Maşina în cauză este o autoperie care curăţa carosabilul şi sub care s-a surpat practic drumul, maşina rămânând captivă în groapa creată.

“Coboram spre Centrul Civic al Reşiţei când, la un moment dat, am simţit maşina înclinându-se brusc şi apoi nu am mai putut nici înainta, nici să mă retrag în marşarier. Speriat, am sărit din maşină şi nu mi-a venit să cred ochilor: roata din dreapta faţă a fost înghiţită practic de un hău de câţiva metri apărut în carosabil sub stratul de asfalt”, spune şoferul autotilitarei care a rămas prizonieră în groapă.

Chiar dacă era ora 3.00 dimineaţa, reşiţenii care treceau prin zonă s-au crucit şi s-au grăbit să filmeze sau fotografieze scena pentru că spun ei ,,aşa ceva nu au mai văzut decât în filme”.
Culmea este că strada fusese recent reparată în urma unor lucrări ample de amenajare a reţelei de apă şi canalizare pe un proiect ISPA, dar oamenii spun că aducerea carosabilului la starea iniţială a fost prost făcută de constructor: SC Hidroconstrucţia SA.

Caută soluţii pentru ridicarea autoperiei

La faţa locului au ajuns şi poliţiştii rutieri dar şi şefii de la firma de salubrizate, care căutau şi la ora închiderii ediţiei soluţii pentru ridicarea autoperiei şi eliberarea acelui sens de drum.

,,O să asigurăm zona fiindcă nu ştim ce se mai poate întâmpla. Nu m-am mai întâlnit cu o aşa situaţie niciodată” spune agentul principal Daniel Bereş de la Poliţia Rutieră Reşiţa.

Surpriza cea mai mare a fost pentru societatea de salubrizare, proaspăt ajunsă la Reşiţa, care are numai şase zile de lucru în oraş. După ce timp de doi ani de zile Prescom Reşiţa, societatea locală de salubrizare, a trecut prin mai multe insolvenţe, municipalitatea a reuşit până la urmă să concesioneze activitatea de salubrizare unei firme austriece. Reprezentanţii companiei Brantner spun că este pentru prima oară când se confruntă cu o asemenea situaţie într-un oraş din România. Ei spun că vor încerca să scoată din asfalt autoutilitara cu ajutorul unei macarale şi că speră ca, pe viitor, activitatea angajaţilor SC Brantner SA să fie ferită de astfel de incidente. La rândul lor, reprezentanţii administraţiei locale spun că nu îşi explică modul în care s-a format groapa de sub asfalt.

Director consternat

Ioniţă Constantin, directorul firmei de salubrizare Brantner, spune că ,,noi mai operăm în câteva oraşe din ţară, dar de aşa ceva nu am mai auzit niciodată. Până să caut vinovaţii, societatea încearcă să facă rost de o macara cu care să scoatem utilajul din surpare. Străzile, însă, probabil vor rămâne necurăţate în Reşiţa în această dimineaţă, pentru că nu mai are cine să o facă”.

Cele mai citite

Anumite categorii vor beneficia de creşteri salariale de 10 %, în 2 tranşe. Ciolacu spune că atât își permite

Executivul vrea să majoreze cu 10% salariile unor bugetari, inclusiv din primăriile cu până la 20.000 de locuitori. Majorările ar urma să se aplice chiar în lunile cu...

Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat

Sportivul român Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat pe o perioadă de 17 luni de Tribunalul Antidoping al...

Ciucă, mesaj clar: “România nu poate fi intimidată de nimeni”

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au fost prezenți la târgul internațional Black Sea Defense and Aerospace – BSDA 2024, acolo unde au examniat mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă