14.6 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecial„Cântec de leagăn. O poveste despre Maria Tănase“

„Cântec de leagăn. O poveste despre Maria Tănase“

Astăzi, de la ora 19.00, la Godot Café Teatru, puteţi vedea spectacolul "Cântec de leagăn. O poveste despre Maria Tănase".

Povestea Mariei Tănase, fetița crescută în mahalaua Cărămidarilor și devenită, peste ani, cea mai cunoscută cântăreață de muzică populară a României, s-a spus deja de multe ori. În “Cântec de leagăn. O poveste (adevărată) despre Maria Tănase", povestea se spune din nou, însă altfel: fără clișee, fără mituri și dezvăluie un adevăr mai degrabă tragic despre omul din spatele artistului. Pentru o oră, actrița Mirela Pană și regizoarea Carmen Lidia Vidu o extrag pe Maria Tănase din patrimoniul universal, de pe rafturi de muzee şi din arhive prăfuite, şi ne-o oferă vie, frustă, într-o confesiune-concert.

"Era o divă. Își construia cu minuțiozitate acest personaj, adică banii aceia pe care îi avea, mulți uneori, îi folosea pentru a își face cele mai extravagante rochii, întotdeauna era informată după ultima modă din Paris, avea croitoreasă proprie, ținea foarte mult la felul în care se prezenta în fața publicului. Dar, în același timp, avea, dincolo de scenă, o singurătate și o sărăcie cruntă. Am descoperit un personaj foarte singur, un personaj care exista doar pe scenă și atât, care nu avea bani de chirie, un personaj care se împrumuta în mod constant și era mutată dintr-o locuință în alta, un personaj care se încălzea la reșou sau căra apă de la subsol ca să aibă cu ce să se spele. Această pasăre maiastră m-a șocat prin aceste informații care erau scrise de ea în scrisorile ei către ministrul Culturii sau diverse personalități. Să trăiești din plin umilință și celebritate, cred ca eu n-aș rezista," spune regizorul Carmen Lidia Vidu.  

Cele mai citite

Corabia Piraților Beach Club Avrig – tărâmul exotic cu atracții estivale

Comunicat de presă 14 mai 2024 Vara își intră tot mai serios în drepturi iar iubitorii de momente de relaxare specifice acestui anotimp trebuie...

Lawrence Wong a depus miercuri jurământul de învestitură în funcția de prim-ministru al Singapore

Lawrence Wong a depus jurământul de învestitură în funcția de prim-ministru al statului Singapore și este doar al patrulea lider de la independență, încheind...
Ultima oră
Pe aceeași temă