13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialCând SF-ul devine realitate: Au fost inventate lentilele de contact computerizate care...

Când SF-ul devine realitate: Au fost inventate lentilele de contact computerizate care iţi transmit informaţii direct în ochi

Cum ar fi să poţi citi fără să arunci privirea pe o foaie de hârtie, să poti naviga pe reţelele de socializare fără a avea nevoie de un monitor sau de un telefon mobil şi chiar să te uiţi la ştiri fără televizor?

Oamenii de ştiinţă au realizat un prototip de lentile de contact computerizate care pot afişa texte şi imagini, potrivit dailymail.co.uk.

Practic, mesajele şi imaginile generate de lentilele de contact îţi apar direct în faţa ochilor atunci când doreşti acest lucru sau de exemplu, atunci când admiri un peisaj, poţi folosi opţiunea de mărire sau micşorare a imaginii. Această tehnologie aminteşte de filmul „Terminator“ sau de alte producţii science-fiction.

Toate aceste lucruri sunt posibile datorită nanotehnologiei, componentele electronice ale lentilelor fiind invizibile pentru ochiul uman, astfel încât să nu obstrucţioneze vederea.

Lentilele de contact computerizate se vor aplica pe suprafaţa oculară în acelaşi mod cu cele convenţionale. Dacă acestea se vor dovedi sigure şi eficiente vor putea fi comercializate pe viitor.

Profesorul Babak Parviz, de la Universitatea din Washington,  este creatorul lentilelor coputerizate. Parviz intentioneaza să le implementeze acestora şi funcţii precum monitorizarea cardiacă sau a nivelului glicemiei purtătorului.

Cele mai citite

OFICIAL. Massimiliano Allegri a fost demis de Juventus

Clubul de fotbal Juventus Torino a anunțat vineri, 17 mai 2024, demiterea antrenorului Massimiliano Allegri. Anunțul vine la doar două zile după ce echipa a...

Importanța testelor de screening pentru femei – Pasul esențial către o sănătate durabilă

Datorită progreselor rapide ale tehnologiei aplicate în medicină, femeile pot face teste de screening pentru a depista la timp boli grave, bolile canceroase, în...

Emilia Corbu, noua campioană naţională individuală la floretă

Scrimera Emilia Corbu, legitimată la CS Rapid Bucureşti, este noua campioană naţională individuală la floretă după ce a învins-o în finală pe Rebeca Cândescu,...
Ultima oră
Pe aceeași temă