17.8 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialCâinii vor trage cu dinţii de victorie

Câinii vor trage cu dinţii de victorie

Marele derby al etapei a XI-a a Ligii I este întâlnirea dintre Dinamo şi Steaua, se va disputa duminică pe stadionul din Ştefan cel Mare. Gazdele au mare nevoie de o victorie. În caz contrar, şansele de a cuceri titlul naţional vor fi aproape compromise.

La marea întâlnire din Groapă va putea fi consemnată o premieră, Ioan Andone, tehnicianul alb-roşilor, şi Marius Lăcătuş, omologul său de pe banca steliştilor, vor fi pentru prima dată adversari din postura de antrenori ai celor două mari rivale. În ciuda rezultatelor slabe din Dinamo din ultimele etape, Ioan Andone, care ca tehnician are în palmares un titlu de campion, o supercupă, şi trei cupe cu Dinamo şi un titlu cu CFR Cluj, este cotat ca favorit în faţa lui Marius Lăcătuş, fără nici un trofeu ca antrenor. În plus, „Fălcosul” va face tot posibilul să câştige partida de pe teren propriu atât pentru a nu diminua aproape în totalitate şansele dinamoviştilor la titlu, cât şi pentru a-şi asigura rămânerea pe banca tehnică a câinilor. Ando a promis că va adopta o tactică specială, un presing sufocant şi ofensivă totală încă din primele minute pentru a-i şoca pe stelişti. Planurile sale ar putea fi însă dejucate întrucât nu-l va putea folosi pe atacantul Andrei Cristea.

Suspendat, Cristea ratează derby-ul

Dinamoştii au primit ieri, în plin, o lovitură sub centură se poate spune. După ce miercuri Comisia de Disciplină a decis să nu acorde nici o etapă de suspendare lui Andrei Cristea, pentru că, în urma probelor administrate la dosar, nu s-a putut face dovada vinovăţiei acestuia din incidentele de la finalul meciului cu Oţelul, ieri LPF a hotărât contrariul. „Aseară (n.r. – miercuri) am fost informat greşit, nu este o decizie definitivă”, a spus Dumitru Dragomir, preşedintele LPF. „Cristea nu a scăpat de roşu. Cazul lui încă se judecă”, a precizat Florin Gatejan, membru în Comisia de Disciplină şi unul dintre cei mai vechi colaboratori ai lui Dragomir. Cert este că ieri, Liga Profesionistă de Fotbal a decis să reanalizeze cazul lui Andrei Cristea, care a primit cartonaşul roşu pentru o lovitură cu cotul în figură asupra fundaşului Cornel Râpă, în meciul cu Oţelul, din etapa trecută a Ligii I, eliminare contestată la Comisia de Disciplină de conducerea FC Dinamo, şi să-l suspende pe atacantul echipei Dinamo pentru derby.

Steliştii au promise prime de 2000 de euro

Deloc intimidat de palmaresul şi ambiţiile prietenului şi adversarului său Ando, Marius Lăcătuş s-a folosit de perioada de întrerupere a campionatului şi a programat un regim extrem dur de pregătire pentru elevii săi, care au făcut şi două antrenamenîte pe zi. „Le-am spus jucătorilor mei că trebuie să evolueze la nivelul partidelor cu Napoli şi Sportul. Trebuie să dăm tot ce ştim mai bine în întâlnirea cu Dinamo”, a spus Marius Lăcătuş. De astăzi, roş-albaştrii vor intra în cantonament, iar Lăcătuş va rămâne, şi el, la stadion împreună cu jucătorii, lucru care nu s-a mai întâmplat în precedentele sale mandate. Mâine, steliştii îl aşteaptă pe patronul Gigi Becali, care şi-a făcut un obicei din a-i încuraja pe stelişti înaintea meciurilor cu miză, el promiţând, în urmă cu câteva zile, că prima jucătorilor la meciul cu Dinamo ar putea fi de „2.000 de euro, ca pentru un meci în deplasare”.

Cu casa închisă

Aşa cum era de aşteptat întâlnirea din “Groapă” de duminică se va disputa cu casa închisă. Până ieri se vânduseră deja 9.600 de bilete, iar alte 800 au fost epuizate până seara. Cele 676 rezervate steliştilor vor fi oferite suporterilor echipei din Ghencea, doar în cazul în care îşi vor achita datoria de 10.140 RON, constând în preţul reciprocităţii din sezonul trecut. Altfel, tichetele rezervate lor vor fi scoase la vânzare pentru dinamovişti. În plus, vor veni abonaţii clubului, dar şi suporterii care vor beneficia de cele câteva sute de invitaţii remise. Astfel, Dinamo va reuşi, în premieră, pentru acest sezon, să umple complet stadionul, recordul precedent fiind la meciul cu Rapid, la care au asistat aproximativ 10.000 de persoane.

Cele mai citite

Remunerații de nabab pentru șefii PNL și PSD de la Conpet SA Ploiești

Scandalul din ultima vreme dintre directorul general liberal al Conpet SA Ploiești, Dorin Tudora, și președintele Consiliului de Administrație, Florin Gheorghe, susținut de...

20% creștere în primele 4 luni ale anului 2024 pentru Chairry Chairry Design & Furniture  

Chairry Design & Furniture, companie specializată pe segmentul soluțiilor de mobilier și amenajări interioare complete, raportează un volum de business de aproape 1 milion...

Trei țări europene recunosc statul Palestina, provocând nemulțumirea Israelului

Încă trei țări europene - Spania, Republica Irlanda și Norvegia - au luat decizia să recunoască statul Palestina, provocând nemulțumirea statului Israel. Teoretic, statul Palestina,...
Ultima oră
Pe aceeași temă