13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialBursa de la Bucureşti a deschis indecis, pe un rulaj redus

Bursa de la Bucureşti a deschis indecis, pe un rulaj redus

Bursa de la Bucureşti a deschis indecis, într-o piaţă liniştită, în care jucătorii au transferat volume reduse de acţiuni, în valoare de doar 318.000 lei (73.000 euro), scrie Mediafax.

După primele 30 de minute de tranzacţionare, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, se plasa cu 0,14% mai sus faţă de închiderea de joi, iar indicele extins al Bursei, BET-XT, era în creştere cu 0,16%.

Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

La ora 10:30, indicele extins BET-BK, care cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste (EBS), era în urcare cu 0,28%.

În acelaşi timp, indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea, a avansat cu 0,32%, iar indicele BET-NG, al acţiunilor companiilor din sectorul petrolier, se situează cu 0,53% peste nivelul de la finalul sesiunii precedente.

Acţiunile SIF Transilvania (SIF3) au fost cele mai transferate, cu un rulaj de 240.000 lei. Cel mai recent transfer s-a perfectat la 0,644 lei/titlu, în creştere cu 0,47% faţă de referinţă.

Cele mai citite

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...

OFICIAL. Massimiliano Allegri a fost demis de Juventus

Clubul de fotbal Juventus Torino a anunțat vineri, 17 mai 2024, demiterea antrenorului Massimiliano Allegri. Anunțul vine la doar două zile după ce echipa a...

Bistrița: Un traficant de droguri este acuzat că a violat o minoră

La data de 16 mai 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița Năsăud au dispus...
Ultima oră
Pe aceeași temă