17.8 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialBulgaria ar putea legaliza eutanasierea umană

Bulgaria ar putea legaliza eutanasierea umană

Bulgaria ar trebui să permită eutanasierea, la cererea rudelor pacientului, potrivit unui proiect de lege prezentat Parlamentului de socialistul Liuben Kornezov, relatează NewsIn.

Pentru a evita abuzurile, documentul stipulează că o comisie formată din cinci membri, convocată de miniştrii sănătăţii şi justiţiei, va trebui să analizeze cererea de eutanasiere. Decizia comisiei va putea fi contestată de Curtea Supremă de Casaţie.

“Persoanele aflate în stare terminală vor putea să îşi anuleze decizia de a fi eutanasiate indiferent de concluziile comisiei şi Curţii Supreme de Casaţie”, a precizat Kornezov.

Dacă cererea este aprobată, organele pacientului eutanasiat vor putea fi donate pentru transplant, se afimă în proiectul prezentat de parlamentarul de stânga şi fost judecător în Curtea Constituţională.

Eutanasia este ilegală în multe ţări din lume, dar practica este permisă în Belgia, Olanda, Elveţia, Italia, Luxemburg, Uruguay, Japonia, Australia, Albania şi statul federal american Oregon.

Proiectul de lege depus în Parlamentul bulgar prevede patru tipuri de eutanasie – activă, pasivă, voluntară şi involuntară.

Potrivit lui Kornezov, eutanasierea voluntară în cazul pacienţilor aflaţi în fază terminală ar trebui echivalată cu moartea din cauze naturale, pentru a evita problemele cu societăţile de asigurări.

Cele mai citite

Loredana Groza mărturisește ce fotbalist a fost primul ei “crush”. “Decupam pozele cu el din ziare!”

Loredana Groza a fost prezentă pe terenul unde se antrenează Generația de Aur, pe "Arcul de Triumf", pentru meciul din 25 mai. Artista va...

Ciolacu, despre creşterile de preţ: Din punctul meu de vedere, nu au niciun fundament economic

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri, la Constanţa, întrebat despre produsele cărora li s-a micşorat cantitatea şi sunt vândute la acelaşi preţ ca înainte...
Ultima oră
Pe aceeași temă