13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialBucureşti: Un milion de euro pentru spălatul copiilor pe mâini

Bucureşti: Un milion de euro pentru spălatul copiilor pe mâini

Chiar dacă au un buget de austeritate, edilii sunt dispuşi să aloce un milion de euro pe an pentru a introduce săpun în toate şcolile din Capitală, astfel încât toţi elevii să se poată spăla pe mâini.

Deocamdată de binefacerile civilizaţiei se vor bucura numai elevii de la şase şcoli care au fost incluse în proiectul-pilot ”Igiena ta, igiena mea, sănătatea noastră”.  Scopul acestuia este să promoveze o campanie de informare şi conştientizare a copiilor din şcolile primare, a cadrelor didactice şi părinţilor despre importanţa igienei mâinilor.

Până acum, 60 de elevi din şcolile înscrise în proiect au fost instruiţi pentru a le spune colegilor lor despre importanţa igienei în sănătatea organismului. Cele şase şcoli, câte una din fiecare sector, au fost dotate cu săpun, aparate cu detergent lichid special şi substanţe dezinfectante pe cheltuiala unei firme private.

Restul de elevi mai au de aşteptat până să se poată bucura şi ei de condiţii normale în unităţile de învăţământ. ”Vrem să extindem acest proiect la toate cele 425 de şcoli din Capitală şi cei mici să aibă săpun la toaletă pentru a se spăla pe mâini când pun mâna pe clanţe, bănci. Era nevoie să ştie aceste norme de igienă pentru că este o chestiune de bun simţ să ştii că aşa ţii departe bolile”, a declarat primarul Sorin Oprescu. El a precizat că derularea proiectului în toate şcolile Capitalei va costa un milion de euro pe an.

De aceşti bani s-ar putea cumpăra peste două milioane de săpunuri, ceea ce înseamnă că fiecare dintre cei 228.000 de elevi din învăţământul preuniversitar vor avea la dispoziţie câte un săpun pe lună, pe perioada cât vor merge la cursuri. Pentru ca proiectul să poată fi pus în practică, ar trebui ca banii să fie prevăzuţi în bugetul pe 2012 care încă nu a fost supus aprobării Consiliului General al Municipiului Bucureşti, deşi termenul limită a expirat pe 9 februarie.  

Cele mai citite

Elisabeta Lipă: “Generaţia de Aur înseamnă pentru mine un model”

Președinta Agenției Naționale pentru Sport, Elisabeta Lipă, a declarat vineri, la stadionul Arcul de Triumf, că Generația de Aur a fotbalului românesc ar trebui...

Lituania a preluat președinția rotativă a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei de la Liechtenstein

Lituania a preluat președinția rotativă a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei de la Liechtenstein, în cadrul unei reuniuni a miniștrilor afacerilor externe din...

Expoziţia „Jandarmeria Română 1850 – 2020” va putea fi vizitată la sediul Muzeului Judeţean Teleorman

Muzeul Național de Istorie a României, în parteneriat cu Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române și Muzeul Județean Teleorman,...
Ultima oră
Pe aceeași temă