15.6 C
București
marți, 28 mai 2024

Breviar

Circulatia feroviara intre Sighisoara si Brasov a fost reluata

Compania Nationala CFR SA a anuntat ca ieri dimineata a fost reluata circulatia feroviara intre Sighisoara si Brasov, sectiune afectata de rasturnarea a doua vagoane din compunerea trenului de marfa 83132. Duminica, 26 februarie 2006, in jurul orei 14.10, pe raza de activitate a Sucursalei Regionale CF Brasov, in halta Ormenis, pe firul II, doua vagoane din compunerea trenului de marfa 83132 s-au rasturnat si un alt treilea a deraiat. In urma rasturnarii vagonului cu numarul opt, care era incarcat cu o substanta chimica, o parte din continut s-a scurs pe calea ferata, iar un stalp al liniei de contact de pe firul doi a fost rupt. Astfel, circulatia trenurilor intre statiile Augustin si Apata a fost inchisa pe ambele fire. Mentionam faptul ca trenul era compus din vagoane-cisterna, pe patru osii, inmatriculate in conformitate cu reglementarile internationale de cale ferata din Cehia. Evenimentul produs nu a avut urmari asupra mediului si nu a prezentat pericol de explozie. La fata locului s-au deplasat specialistii din cadrul CNCF CFR SA, SNTFM CFR Marfa SA si ai Inspectoratului de Stat Feroviar. In aceasta interventie s-au folosit utilaje de 125 tf si un vagon de ajutor, din Brasov.
La aceasta ora, circulatia feroviara intre Sighisoara si Brasov se desfasoara in conditii normale pe un singur fir, urmand ca echipa de interventie, care in prezent se afla la fata locului, sa debloceze sina de cale ferata, astfel incat traficul sa fie reluat in cel mai scurt timp.

Hrebenciuc si-a retras legea privind declaratiile de avere

Viorel Hrebenciuc, initiatorul proiectului de lege prin care pesedistii propuneau sa se revina la declaratiile de avere ale demnitarilor care nu prevedeau obligativitatea declararii conturilor si veniturilor familiei, si-a retras ieri proiectul din dezbaterea Camerei Deputatilor, dupa ce acesta fusese adoptat tacit la Senat. Hrebenciuc a fost aspru certat, ieri dimineata, la sedinta din Kiseleff a liderilor PSD, Mircea Geoana reprosandu-i ca provoaca probleme partidului prin aceasta initiativa legislativa. Pus in fata atator acuzatii din partea PSD si din partea presei, Hrebenciuc s-a scuzat pretinzand ca “a uitat pur si simplu ca initiase aceasta lege”. “Va rog sa retineti ca am depus aceasta initiativa la Senat in martie 2005, acum un an, nici nu mai stiam de ea. Nu mai stiam ca exista si ce s-a intamplat”, sustine Hrebenciuc.

Senatorii PSD nu vor mai depune initiative fara acordul grupului

Proiectul de lege care ar permite demnitarilor si magistratilor sa-si ascunda averile dupa bunul plac, initiat de sase parlamentari social-democrati si adoptat tacit de Senat pare sa fi starnit o intreaga tevatura in sanul PSD. Printre cei suparati de modul cum au decurs lucrurile si de lovitura de imagine pe care partidul a primit-o s-a numarat senatorul Ion Iliescu.
Discutiile au mers pana intr-acolo incat in grupul PSD din Senat s-a hotarat ca, de acum incolo, nici un ales social-democrat sa nu mai depuna initiative legislative fara macar a le anunta mai intai la grup, daca nu este posibila si dezbaterea prealabila. “Din punct de vedere politic, ne-am luat-o rau de tot”, comentau unii senatori PSD la terminarea sedintei grupului.

Cele mai citite

STS a intervenit să repare o defecțiune apărută într-o reţea internă de telefonie interurbană din București

Sistemul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a intervenit, luni seară, la o defecţiune apărută la un echipament ce deserveşte o reţea internă de telefonie interurbană...

STS a intervenit să repare o defecțiune apărută într-o reţea internă de telefonie interurbană din București

Sistemul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a intervenit, luni seară, la o defecţiune apărută la un echipament ce deserveşte o reţea internă de telefonie interurbană...

Trei scenarii pentru Europa

Alegerile europarlamentare din iunie 2024 sunt cruciale pentru viitorul Europei. Există cel puțin trei blocuri de partide care se bat pentru câștigarea puterii în...
Ultima oră
Pe aceeași temă