17.5 C
București
marți, 14 mai 2024

Breviar

Program de iluminat pentru locurile de joaca

Edilii sectorului 3, in cadrul programului "Iluminatul public modern – lumina pe fiecare strada”, au demarat o actiune de iluminare a locurilor de joaca amenajate in sector. Primele 12 locuri de joaca care vor fi iluminate pe timp de noapte sunt situate pe strazile: Gheorghe Petrascu – intersectie cu Campia Libertatii; N. Grigorescu -intersectie cu Prevederii; Camil Ressu – intersectie cu Fizicienilor; Theodor Pallady – in fata blocului M3A; Panait Cerna; 1 Decembrie 1918 – intersectie cu Ciucea (Sectia 13); parc – Mall; Postavarului – intersectie cu Codrii Neamtului etc. In acest an Primaria sectorului 3 a creat trei programe de comunicare cu cetatenii:
"Mediul curat conteaza” (relatiipublice mediu@ ps3.rdsnet.ro);
"Iluminatul public modern – lumina pe fiecare strada” (infrastructura@ps3.rdsnet.ro) si "Siguranta in traficul rutier” (infrastructura@ps3.rdsnet.ro). La respectivele adrese de e-mail locuitorii sectorului 3 pot sesiza orice problema pe aceste domenii.

Obligatii pentru asociatiile de proprietari

In ultima saptamana, 75 de asociatii de proprietari au primit instiintari de la Serviciul Relatii cu Asociatiile de Proprietari din Primaria sectorului 3. Asociatiile au obligatia ca, in termen de 30 de zile de la data primirii instiintarii, sa depuna la Serviciul Relatii cu Asociatiile de Proprietari urmatoarele informatii: presedintele si componenta comitetului executiv; presedintele si componenta comisiei de cenzori; administratorul sau persoanele angajate pentru administrare (casier, contabil, administrator tehnic). Totodata, asociatiile sunt rugate sa comunice si statutul juridic (asociatie de proprietari sau de locatari). In acelasi timp, asociatiile trebuie sa comunice in termen de 10 zile lucratoare orice modificare a componentei comitetului executiv intervenita ulterior. Nerespectarea acestor prevederi atrage dupa sine sanctionarea presedintelui sau, dupa caz, a membrilor comisiei de cenzori cu amenda intre 100 RON (1.000.000 ROL) si 500 RON (5.000.000 ROL).
Serviciul Relatii cu Asociatiile de Proprietari acorda consultanta juridica si administrativa pentru aplicarea legislatiei de administrare a condominiului. Pentru mai multe relatii, persoanele interesate se pot adresa Serviciului Relatii cu Asociatiile de Proprietari din strada Lucretiu Patrascanu nr. 3-5, telefon 341.07.14 sau 340.40.11 – interior 407 si 408. Programul de lucru cu publicul este urmatorul: luni, miercuri si joi, intre orele 9 si 19; marti si vineri, intre orele 9 si 17; sambata, intre orele 9 si 14.

Casa de Pensii sector 4 s-a mutat in Calea Vitan

Casa Locala de Pensii sector 4, care functiona in strada Sf. Ecaterina nr. 3, a fost mutata in Calea Vitan nr. 6, sector 3, unde functioneaza casele de pensii ale sectoarelor 2, 3 si 6, fiind si sediul Casei de Pensii a Municipiului Bucuresti. Casele locale de pensii ale sectoarelor 1 si 5 functioneaza in sediul din Bd. Lacul Tei, statia “Circul Bucuresti”. Tot aici se desfasoara si activitatea de recalculare a pensiilor pentru toate sectoarele. Informatii legate de aceasta activitate, precum si alte solicitari se pot obtine la telefonul 212.03.67. De asemenea, se pot adresa intrebari si la “Telefonul pensionarului” – 326.05.56, sau la linia telefonica gratuita 0800826727, care functioneaza la Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale. Programul de lucru cu publicul la casele de pensii este urmatorul: luni, marti si joi intre orele 9 si 19, miercuri si vineri intre orele 9 si 17, sambata intre orele 9 si 14.

Cele mai citite

A fost dezvoltat plasticul care se descompune când nu mai e nevoie de el

O echipă de cercetători a dezvoltat un nou tip de plastic biodegradabil, care conține bacterii vii ce declanșează descompunerea materialului, potrivit antena3.ro. Noul plastic care...

Guvernul va aproba subvenții de 365 de milioane de lei pentru fermieri

Guvernul Ciolacu urmează să aprobe suplimentarea cu 365 de milioane de lei a subvențiilor pentru Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR). Suplimentarea este aferentă...

Rusia – Ucraina, ziua 790: Blinken, vizită surpriză la Kiev

Şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, a sosit în această dimineaţă la Kiev pentru o vizită surpriză care ar trebui să-i liniştească pe ucraineni cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă