13.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024

Breviar

Sorin Oprescu cere anularea ordinelor prin care a fost demis a doua oara

Sorin Oprescu cere in instanta anularea ordinelor prin care ministrul Sanatatii l-a demis pentru a doua oara de la conducerea Spitalelor Universitar si Elias, fostul director solicitand, pana la solutionarea acestor cereri, si suspendarea eliberarii sale din functie.
Avocatul senatorului PSD Sorin Oprescu a depus luni la regis-tratura sectiei de Contencios ad-ministrativ a Curtii de Apel Bucuresti cele doua actiuni pentru constatarea nulitatii absolute a ordinelor prin care a fost demis. Totodata, in conformitate cu prevederile articolului 15 din lege, Sorin Oprescu a solicitat instantei suspendarea executarii actului administrativ privind demiterea sa. Potrivit legii, in acest caz instanta poate dispune suspendarea actului administrativ atacat pana la solutionarea definitiva si ire-vocabila a cererii de constatare a nulitatii. Instanta urmeaza sa stabileasca termene pentru judecarea celor doua cereri. In cazul in care cererile de suspendare vor fi acceptate, Sorin Oprescu solicita ca toata echipa lui de la conducerea celor doua spitale sa fie repusa in functie in termen de 24 de ore de la pronuntarea hotararii, sub sanctiunea amenzii. Potrivit legii, hotararea de suspendare a unui act administrativ este executorie de drept, desi este atacabila cu recurs.

Un autobuz plin cu pasageri a luat foc

Mai multi pasageri au fost in pericol dupa ce un autobuz ce efectua o cursa regulata intre Brasov si Rasnov a luat foc. Flacarile au cuprins cu putere partea din spate a autovehiculului, in urma incidentului nici unul din cei 20 de calatori aflati in autobuz in acel moment nefiind ranit. Soferul a avut prezenta de spririt si a evacuat de urgenta toti calatorii, incercand sa stinga focul cu un extinctor pana la sosirea echipajului de pompieri. Pasagerii au fost mutati in alta masina venita special, acestia ajungand in siguranta la destinatie. Masina de transport apartinea unei firme private din zona. Din primele constatari s-a stabilit ca flacarile au izbucnit din cauza unui scurtcircuit la instalatia electrica a masinii, desi ultima revizie fusese efectuata, con-form reprezentantilor firmei, in urma cu doar doua saptamani. Pana a fost degajat drumul jude-tean, lucru care a durat circa doua ore, traficul rutier din zona s-a desfasurat cu dificultate.

Pensii majorate cu 9,3%

Persoanele pensionate dupa 1 aprilie 2001 vor primi in aceasta luna pensii mai mari cu 9,3%. In schimb, cei carora li s-au recalculat pensiile in 2005 vor primi mai multi bani, doar in functie de noua valoare a punctului stabilit. Majorarile sunt urmare a noii valori a punctului de pensie stabilite pentru anul 2006, prin Legea bugetului asigurarilor sociale, care este de 323,1 lei.
Tot din aceasta luna, se majoreaza cu 5,5% si pensiile IOVR, indemnizatiile persoanelor persecutate din motive etnice, indemnizatiile si sporurile acordate invalizilor, veteranilor, vaduvelor de razboi. Casa Nationala de Pensii a trimis deja mandatele de pensii in toate judetele tarii si in Bucuresti, iar plata se va face de postasi, in intervalul 14-30 ianuarie a.c.

Cele mai citite

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...
Ultima oră
Pe aceeași temă