6.4 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023

Breviar

Pretul mobilei va creste cu pana la 12%

Preturile produselor de mobilier vor creste in perioada urmatoare cu un nivel cuprins intre 4 si 12%, pe fondul majorarii costurilor si al scaderii veniturilor producatorilor interni, a declarat Aurel Rizea, presedintele executiv al Asociatiei Producatorilor de Mobila din Romania (APMR), cu ocazia deschiderii Targului de Mobila, ce se desfasoara in aceste zile la Romexpo. “Cred ca va fi o majorare intre 4% si 10-12% – a precizat sursa respectiva. Se anunta in continuare cresteri ale preturilor la energie electrica, la gaze naturale, la alte utilitati, iar deprecierea euro va continua. Este normal ca toate acestea sa afecteze producatorii.”

Biletele pentru “Cerbul de Aur”, puse in vanzare la Brasov

Biletele pentru Festivalul “Cerbul de Aur”, care va avea loc in perioada 21-24 septembrie in Piata Sfatului din Brasov, au fost puse in vanzare.
Biletele vor fi disponibile in Piata Sfatului si in alte doua puncte din centrul vechi al orasului, dar si in zona garii si in preajma unei piete din cartierul Astra. De asemenea, au fost amplasate case de bilete si in vecinatatea magazinelor Carrefour, Selgros si Metro.
Pretul biletelor in primele trei seri este de 35, 75, respectiv 100 de lei noi. Pentru ultima seara, cea in care are loc spectacolul folcloric, un bilet va costa 5 lei noi sau 7,5 lei noi, in functie de sectorul in care este amplasat locul.
In Piata Sfatului au inceput de cateva zile lucrarile de amenajare a scenei si amfiteatrului, primarul Brasovului apreciind ca pana la debutul festivalului vor fi incheiate si lucrarile de modernizare incepute pe Strada Republicii.
Duminica, 25 septembrie, in Piata Sfatului ar putea avea loc un spectacol gratuit, sustinut de formatii artistice locale. Primarul a propus ca pe scena sa urce orchestra Filarmonicii si solistii Operei Brasov.

Uzbekistanul cere Romaniei returnarea refugiatilor

Autoritatile de la Taskent solicita Romaniei returnarea “participantilor activi la revolta din mai 2005 de la Andijan” si asteapta “o reactie imediata” a Bucurestiului in chestiunea refugiatilor uzbeci, se arata intr-un comunicat al biroului Procurorului General din Uzbekistan, citat de Itar-Tass.
Oficialitatile uzbece au transmis, inca din data de 8 august, partii romane informatii despre 234 dintre cei 439 de cetateni uzbeci aflati in Romania, despre care Taskentul sustine ca sunt “teroristi”, existand “dovezi incontestabile privind implicarea acestor imigranti in comiterea de crime”.
In pofida tuturor materialelor transmise Bucurestiului (expertize, fotografii, inregistrare video din timpul evenimentelor de la Andijan din 13 mai), partea romana nu a transmis inca nici un raspuns autoritatilor uzbece, reproseaza comunicatul oficial al Procurorului General uzbec.
Reamintim ca Inaltul Comisariat ONU pentru Refugiati a acordat statut de refugiati unor sute de uzbeci fugiti in Kargazstan dupa revolta de la Andijan, acordandu-le ulterior asistenta pentru evacuarea in terte tari, printre care si Romania.

Cele mai citite

Echipele Norvegiei și Spaniei au început cu victorii categorice Campionatul Mondial de handbal feminin

Selecţionatele Norvegiei, marea favorită, şi Spaniei au debutat cu victorii categorice, miercuri, la Campionatul Mondial de handbal feminin, care are loc în Danemarca, Norvegia...

Hamas vrea să elibereze toți soldații israelieni în schimbul tuturor palestinienilor închiși în Israel

Un înalt oficial Hamas a declarat miercuri că mişcarea islamistă palestiniană este gata să elibereze toţi soldaţii israelieni pe care îi deţine în schimbul...

Cel puțin doi morți și opt răniți, într-un atac în Ierusalim

Două persoane au fost ucise şi alte opt au fost rănite, dintre care cinci grav, în această dimineaţă, într-un atac cu arme de foc...
Ultima oră
Pe aceeași temă