23.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialBreedlove: NATO ia în considerare prezenţa militară permanentă în Europa de Est

Breedlove: NATO ia în considerare prezenţa militară permanentă în Europa de Est

Comandantul forțelor NATO în Europa, generalul Philip Breedlove, a declarat că, în urma crizei din Ucraina şi tensiunilor cu Moscova, NATO ar putea să ia în calcul o prezenţă militară permanentă în statele membre din Europa de Est, relatează AFP, conform Mediafax.

"Urmărim îndeaproape evoluţia evenimentelor dramatice din estul Ucrainei şi suntem îngrijoraţi de situaţia locuitorilor din regiune", a afirmat generalul Breedlove, la Ottawa.

Întrebat dacă situaţia din Ucraina ar putea duce la o prezenţă militară permanentă a forţelor NATO în Europa de Est, el a răspuns: "Cred că trebuie să analizăm o astfel de posibilitate".

"Ar mai trebui să evaluăm disponibilitatea şi poziţionarea forţelor noastre, pentru a fi în stare să răspundem la această întrebare", a adăugat el.

De asemenea, este necesar să "reevaluăm capacitatea de reacţie a forţelor de apărare" ale Alianţei, în contextul în care până în prezent Rusia era percepută drept partener, a afirmat Breedlove.

Cele mai citite

Cetăţenii români vor putea călători în Turcia, în scop turistic, cu buletinul

Cetăţenii români vor putea călători în Turcia în baza cărţii de identitate pe o perioadă de maxim 90 de zile, potrivit unui decret semnat...

Cum să alegi bateria potrivită pentru panoul tău fotovoltaic

Într-o lume unde există o evoluție a energiei regenerabile, cunoașterea elementelor esențiale ale sistemelor fotovoltaice este vitală. Articolul de față evidențiază factorii pe care...

Criterii pentru alegerea unor ochelari de soare de calitate

Știai că sănătatea ochilor tăi depinde în mare măsură de calitatea ochelarilor de soare pe care îi porți? Niciun accesoriu de modă nu-și justifică...
Ultima oră
Pe aceeași temă