13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialBoc: Situaţia va reveni la normalitate după ninsori, dar trebuie să mai...

Boc: Situaţia va reveni la normalitate după ninsori, dar trebuie să mai treacă o perioadă

Situaţia va reveni la normalitate după ninsorile din ultimele zile, dar aceasta presupune să mai treacă o anumită perioadă, a declarat, vineri, premierul Emil Boc, după ce a survolat zonele înzăpezite cu un elicopter, informează Mediafax.

“Zăpada se pare că este foarte bună pentru agricultură, dar nu şi pentru trafic. Reintrăm în normalitate, dar aceasta mai presupune un anumit interval de timp”, a spus Boc.

În jurul orei 15.00, premierul a plecat din Bucureşti cu un elicopter al Ministerului Administraţiei şi Internelor, pentru a survola atât centura Capitalei, cât şi autostrăzile A1 Bucureşti-Piteşti şi A2 Bucureşti-Lehliu, blocate de ninsorile din ultimele zile.

Judeţele Constanţa şi Tulcea sunt sub atenţionare cod galben de viscol până sâmbătă la ora 10.00, meteorologii anunţând că în aceste zone vântul va avea intensificări cu viteze de până la 60 de kilometri pe oră, troienind zăpada.

Potrivit avertizării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), până sâmbătă, la ora 10.00, în judeţele Constanţa şi Tulcea “vântul va mai prezenta intensificări cu viteză la rafală de 50-60 km/h, viscolind şi troienind zăpada”.

În zilele următoare, valorile termice vor continua să scadă, iar vremea va deveni geroasă în cea mai mare parte a ţării, potrivit ANM.

Cele mai citite

Iohannis a numit-o pe Monica-Cecilia Sitaru ambasadoarea României în 11 țări africane

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 17 mai 2024, un decret prin care Monica-Cecilia Sitaru, ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica...

Arest la domiciliu pentru medicul care a uitat o compresă în ambdomenul unei paciente, iar aceasta a murit

Medicul care a operat o femeie din localitatea dâmboviţeană Dragomireşti şi ar fi uitat o compresă în abdomenul acesteia, lucru ce a dus la...

Miniștrii de externe sprijină Ucraina, definesc prioritățile Consiliului Europei și adoptă un tratat privind inteligența artificială

În contextul în care Consiliul Europei împlinește 75 de ani, miniștrii afacerilor externe din cele 46 de state membre ale Consiliului Europei s-au reunit...
Ultima oră
Pe aceeași temă