12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialBoagiu cere sancţionarea companiei Argecom pentru nerespectarea contractului la Transfăgărăşan

Boagiu cere sancţionarea companiei Argecom pentru nerespectarea contractului la Transfăgărăşan

Ministrul Transporturilor Anca Boagiu a cerut Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale să sancţioneze compania Argecom, întrucât nu respectă obligaţiile contractuale prin care reabilitează drumul naţional (DN) 7C Transfăgărăşan, scrie Mediafax.

“Primesc săptămânal rapoarte de monitorizare a lucrărilor pe care le avem şi, din nefericire, pentru firmele care erau obişnuite să stea fără să muncească, dar să ceară bani, iau şi măsuri atunci când stadiul de execuţie trenează. Ei au primit o comandă din partea DRDP Bucureşti pentru reabilitarea DN 7C, Transfăgărăşan, o rută foarte importantă din punct de vedere economic şi turistic, dar nu îşi îndeplinesc obligaţiile, în condiţiile în care resursa financiară este alocată”, a declarat Boagiu într-un comunicat.

Argecom, firmă deţinută de omul de afaceri Gheorghe Axinte, a încheiat în 2009 cu Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Bucureşti un contract de întreţinere multianuală de 61,75 milioane euro, fără TVA, care expiră în acest an.

Potrivit ministrului, Argecom a refuzat renegocierea preţului contractului, în condiţiile în care ministerul a impus standarde de cost pentru contractele de întreţinere multianuală.

Argecom execută marcaje, lucrări de întreţinere a drumurilor pe timp de vară, asigurând în acelaşi timp servicii de pază, servicii de curăţenie precum şi servicii de deszăpezire şi întreţinere pe timp de iarnă.

Argecom are sediul la Piteşti şi a încheiat în ultimii ani mai multe contracte cu CNADNR, printre care deszăpezirea drumurilor aparţinând regionalelor de drumuri şi poduri Bucureşti, Craiova, Iaşi şi Teleorman, modernizarea Transfăgărăşanului, preum şi a altor segmente de drumuri.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă