21.4 C
București
luni, 3 iunie 2024
AcasăSpecial"Blat" politic in meciul "Universitatea" Cluj Ð "Unirea" Dej

“Blat” politic in meciul “Universitatea” Cluj Ð “Unirea” Dej

Partida din Liga II dintre “Universitatea” Cluj si satelitul echipei CFR Cluj, “Unirea” Dej, devine problema politica la Cluj. Si asta, pentru ca autoritatile locale detin actiuni atat la “Universitatea”, cat si la CFR.
Consilierii locali cer conducerii celei de-a doua echipe sa nu puna piedici in calea promovarii jucatorilor de la “U” in Liga I. Anul trecut pierderea a doua puncte in fata “Unirii” Dej a impiedicat “Universitatea” sa joace barajul pentru promovarea in primul esalon.
Concret, consilierii locali PSD solicita conducerii clubului de fotbal “CFR Ecomax” sa nu mai transfere fotbalisti din prima echipa la satelitul lor, in meciurile directe jucate impotriva formatiei “U” Cluj. Prin vocea alesului Remus Lapusan, social-democratii sustin ca aceste practici aduc deservicii sportului local, mai precis celor doua echipe de fotbal din oras.
Consilierul a afirmat ca ar dori ca ambele sa fie prezente in Liga I. Cu toate acestea, daca CFR va continua sa puna piedici in calea promovarii “Universitatii”, alesii PSD vor cere ca fondurile pe care le primeste clubul feroviarilor din bugetul local sa fie sistate.
Deja, social-democratii si-au gasit primii aliati. Presedintele PC Cluj, deputatul Petru Calian, a spus ca doreste ca ambele echipe sa joace sezonul viitor in Liga I. El crede ca ele ar trebuie sa se ajute, in limitele impuse de lege si de regulamentele de fotbal, in ciuda rivalitatii traditionale dintre ele.
Partida dintre “Universitatea” Cluj si “Unirea” Dej va avea loc sambata, pe stadionul municipal, de la ora 11.00. Anul trecut, partida dintre cele doua echipe s-a incheiat la egalitate. Atunci la echipa din Dej au jucat un important numar de jucatori detasati de la CFR Cluj.

Cele mai citite

UE vrea să-și dezvolte producția de armament. Firme din Germania pot revitaliza industria de apărare a României

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, fost ministru al Apărării, consideră că industria de apărare din România are șanse să se revitalizeze prin colaborarea cu firme...

Premierul Ciolacu le-a oferit autografe copiilor, la Palatul Victoria

Premierul Marcel Ciolacu a fost prezent, în ziua de sâmbătă, 1 iunie 2024, la Palatul Victoria, unde le-a oferit autografe copiilor și s-a fotografiat...

Rezultatele Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40 din 2 iunie 2024. Numerele câștigătoare și premiile puse în joc

Duminică, 2 iunie 2024, Loteria Română a organizat noi trageri pentru fiecare din jocurile Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40. Rezultate LOTO duminică 2 iunie...
Ultima oră
Pe aceeași temă