13.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialBisexualul şi dezinhibatul Marlon Brando

Bisexualul şi dezinhibatul Marlon Brando

Volumul intitulat „Cântece învăţate de la mama”, a apărut în 1995 şi în cele peste 400 de pagini de memorii, pe care le-a pus cap la cap ajutat de jurnalistul şi scriitorul Robert Lindsey, Brando povesteşte despre copilăria, adolescenţa şi tinereţea sa, neomiţând amănunte picante din nenumăratele sale aventuri. Fiind un adevărat devorator de femei, a avut sute de iubite, doar trei relaţii oficializate şi 11 copii.

Relaţia cu Marilyn Monroe şi aventurile cu bărbaţi

Deşi şi-a menajat soţiile în autobiografie, el nu s-a sfiit să dea „pe faţă” tot soiul de elemente de culoare din viaţa lui extraconjugală. Lui Brando nu i-a scăpat nici măcar Marilyn Monroe, la uşa căreia s-a prezentat pur şi simplu într-o noapte, începând imediat o relaţie toridă care a durat vreme de câţiva ani buni. În timp, gusturile sale au devenit mai selective şi a făcut public faptul că vrea să dezvolte relaţii doar cu femei exotice. Acest lucru l-a făcut uşor de prins în laţ de către actriţa Anna Kashfi. Ea l-a păcălit pe marele bărbat spunându-i că este indiancă, se şi îmbrăca doar în sari-uri, amănunt găsit de Brando ca fiind suficient de exotic pentru a se însura cu ea în 1957.
Adevăratul ei nume era, de fapt, Joan O’Callaghan şi era originară din Ţara Galilor. Următoarea doamnă Brando a fost actriţa mexicană Movita Castaneda, cu şapte ani mai mare decât el. Iar cea de-a treia soţie a sa a fost tahitiana Tarita Terepiia. Complet dezinhibat, Brando a făcut în cartea sa mărturisiri incendiare pentru acea epocă, declarând că a avut şi mai multe relaţii homosexuale, „de care nu mă ruşinez deloc”.

Coregizor al rolurilor sale

Cinefilii pot găsi în cartea sa povestiri mai mult decât interesante care dovedesc cât de mult a participat actorul în construirea personajelor sale legendare. Când Francis Ford Coppola a vrut să-l supună pentru „Naşul” unui test de machiaj pentru că per-sonajul Vito Corleone era cu mult mai în vârstă decât Brando, actorul a cerut să fie lăsat singur şi să-şi facă el ma-chiajul. Atunci i-a venit ideea să îşi pună în gură bu-căţi de vată pentru a-şi umfla obrajii, motiv pentru care a vorbit uşor neinteligibil, am-be-le amănunte considerate geniale de Coppola care le-a şi folosit în film. Pentru „Apocalypse Now/Apocalipsul acum”, Brando a cerut să rescrie scenele în care apare per-so-na-jul său. A muncit 10 zile la refacerea scenariului, dându-i personajului său, Kurtz, aura mitologică ce-i lipsea iniţială. Fără a-l anunţa pe Coppola, s-a ras complet în cap şi a discutat el însuşi cu echipa de imagine cum să-i fie filmat capul chel şi ochii adânci pentru a pro-vo-ca fiori reci spectatorilor. Coppola a aprobat toate schim-bările făcute de Brando recunoscând că filmul nu ar fi ieşit niciodată la fel de bine fără găselniţele actorului său fetiş.

Autobiografia lui Marlon Brando a apărut şi în româneşte, fiind publicată la editura RAO în 2007.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă