9.5 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăSpecial"Bin Laden-ul Europei" a fost arestat

“Bin Laden-ul Europei” a fost arestat

Karadjici este "Osama bin Laden al Europei. Un mare raufacator a fost retras de pe scena publica."
Richard Holbrooke, artizanul Acordului de la Dayton

"Karadjici este pentru noi simbolul raului. Ma bucur (ca a fost arestat), dar nimic nu imi va putea vindeca ranile."
Asim Ahmetovici, care a pierdut 40 de membri ai familiei in masacrul de la Srebrenita.

"Arestarea lui Kradjici este dovada ca "Serbia este in mod serios preocupata de viitorul sau in UE. (…) Ne manifestam clar angajamentul fata de pace si statul de drept."
Vuk Jeremici, minstrul de Externe al Serbiei

"In sfarsit! Am asteptat asta 13 ani. Este o pagina care se intoarce. (…) Evident, este un lucru bun pentru apropierea Serbiei de UE, dar deciziile se iau in 27 si unii ar putea spune: bine, Karadjici a fost arestat, dar nu si Mladici."
Bernard Kouchner, ministrul de Externe al Frantei

"Nu exista vreun omagiu mai frumos care s-ar putea aduce victimelor atrocitatilor din timpul unui razboi decat aducerea autorilor acestor atrocitati in fata justitiei."
Casa Alba

"Daca Radovan Karadjici merita sa fie judecat la Haga, atunci, alaturi de el, in banca acuzatilor, ar trebui sa stea si cei care au luat decizia de a bombarda cetateni pasnici, care nu aveau nici o vina, ucisi cu sutele in timpul «democratizarii» Balcanilor de catre Occident."
Dmitri Rogozin, ambasadorul Rusiei la NATO

"Procesul lui Karadjici trebuie sa fie impartial. Atragem atentia asupra acestui lucru intrucat in multe cazuri TPI a dat dovada de partinire. Sunt cunoscute cazurile in care bosniaci sau albanezi din Kosovo au fost eliberati si s-au gasit justificari pentru actiunile lor", renumit fiind cel al fostului premier kosovar Ramush Haradinaj. Arestarea lui Karadjici si transferul sau la TPI constituie "o problema interna" sarba.
Ministerul de Externe rus

"Capturarea lui Karadjici dovedeste ca noul guvern sarb vrea "sa actioneze in conformitate cu obligatiile internationale si europene".
Carl Bildt, ministrul de Externe al Suediei, fost inalt reprezentant al ONU in Bosnia

Cele mai citite

Savantul de la Cotroceni, garantul fuziunii reușite

Ilustrație: Marian Avramescu Savantul rătăcitor prin lume, președintele Klaus Iohannis, explică fenomenul comasării degenerate din călătorii exotice. Savanții din laboratoarele cu circuit închis ale Palatului...

Cât de mult se poate apăra Europa fără ajutorul Americii?

Pentru ca Europa să umple golul lăsat de absența Americii ar fi necesar mult mai mult decât creșterea cheltuielilor pentru apărare. A doua...

Savantul de la Cotroceni, garantul fuziunii reușite

Ilustrație: Marian Avramescu Savantul rătăcitor prin lume, președintele Klaus Iohannis, explică fenomenul comasării degenerate din călătorii exotice. Savanții din laboratoarele cu circuit închis ale Palatului...
Ultima oră
Pe aceeași temă