18.9 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialBilanţul represaliilor din Siria este de cel puţin 4.000 de morţi -...

Bilanţul represaliilor din Siria este de cel puţin 4.000 de morţi – ONU

Bilanţul victimelor represaliilor din Siria este de cel puţin 4.000 de morţi, a declarat joi Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului, Navi Pillay, în cadrul unei conferinţe de presă, relatează AFP, potrivit Mediafax.

“În ceea ce priveşte Siria, estimăm bilanţul la cel puţin 4.000 de morţi, dar potrivit informaţiilor care ne parvin este mai mare decât atât”, a declarat Pillay cu o zi înainte de o sesiune specială a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului pe tema situaţiei drepturilor omului în Siria în lumina raportului unei comisii de anchetă.

Ultimul bilanţ al ONU privind reprimarea din Siria datează din 8 noiembrie şi menţionează 3.500 de morţi.

Un raport îngrijorător pentru Siria a fost publicat luni de comisia internaţională de anchetă mandatată de Consiliu. Acest raport a conchis că autorităţile siriene au comis crime împotriva umanităţii în reprimarea manifestaţiilor opozanţilor regimului care au debutat în martie.

Cererea organizării unei sesiuni speciale, semnată de 68 de ţări membre şi nemembre ale Consiliului a fost prezentată de Polonia în numele UE.

Un proiect de rezoluţie pregătit de UE prevede condamnarea “încălcărilor grave şi sistematice ale drepturilor omului” comise de autorităţile siriene.

Proiectul cere ca raportul comisiei de anchetă să fie supus Adunării Generale a ONU şi Consiliului de Securitate. Acesta cere, de asemenea, să se stabilească un mandat de Raportor special pentru drepturile omului în Siria.

Cele mai citite

O bonă din București a lovit copilul pe care îl avea în grijă. Femeia a fost reținută

Vineri, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 22 Poliție au pus în aplicare un mandat de aducere emis pe numele...

Ministrul agriculturii din China, cercetat pentru nerespectarea prevederilor legii

Ministrul agriculturii din China este investigat pentru încălcarea legii și a disciplinei, a anunțat sâmbătă organismul de supraveghere anti-corupție al țării, potrivit Reuters. Tang Renjian,...

O bonă din București a lovit copilul pe care îl avea în grijă. Femeia a fost reținută

Vineri, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 22 Poliție au pus în aplicare un mandat de aducere emis pe numele...
Ultima oră
Pe aceeași temă